Deputatul Suciu cere continuarea finanţării lucrărilor de pe DN 17 C şi DN 17D, prin legea bugetului!

Deputatul Daniel Suciu va depune amendamente majore la Legea bugetului de stat pentru anul 2020, aplicabile la o scară mai largă, care vizează alocările pentru administraţiile locale, infrastructura rutieră dar şi pensia minimă. 

          „Anul acesta nu voi depune amendamente kilometrice, nu voi fi ipocrit să mă duc să cer pentru fiecare comună din judeţ pod, podeţ, capelă, ambulanţă. Cred că această formă de a depune amendamente este doar o formă de păcăleală. Luni, când Guvernul îşi va asuma răspunderea pe buget – o decizie în premieră, catastrofică pentru democraţia românească – voi depune amendamente de fond, majore. Mă interesează ca anul viitor să continue finanţarea pentru DN 17C şi DN 17D şi mă bazeze foarte mult pe colegii din PNL şi din PMP. Vă aduc aminte că mai trebuie rezolvat Pasul Rotunda şi de la Rodna – Şanţ – Valea Mare plus studiile pentru Pasul Rotunda, Dealul Ştefăniţei şi Dealul Dumitrei”, a declarat Suciu.

          Acesta a adăugat că vor fi depuse amendamente şi pentru evitarea „falimentului comunelor din România”, în sensul că Guvernul Orban va aloca doar 50% din sumele necesare pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap şi a indemnizaţiei însoţitorilor, asta după ce PSD dăduse 90%. Potrivit acestuia, anul acesta, Primăria Ciceu Giurgeşti a avut cheltuieli la acest capitol de 60.000 lei, iar anul viitor va avea cheltuieli de 300.000 lei.

         În context, acesta a menţionat că va fi depus un amendament şi la Ordonanţa 114/2018, în sensul că pensia minimă, de care beneficiază peste 960.000 români, va fi îngheţată, după ce PSD ar fi dorit să o majoreze la 775 lei.  Deputatul Daniel Suciu a cerut conducerii PNL să prezinte bistriţenilor lista de investiţii pe care le vor susţine şi la care vor asigura finanţare în bugetul din 2020.  Acesta consideră că doar parlamentarii PSD sunt în opoziţie şi depun amendamente la Legea bugetului, ceilalţi fiind la guvernare, din moment ce au secretari de stat şi alte funcţii negociate.

          „Am o veste proastă pentru deputatul Ionuţ Simionca: PMP se află la guvernare. ALDE se află la guvernare, pentru că prezenţa secretarilor de stat asumaţi politic înseamnă intrarea la guvernare. Aşadar, retorica domniei sale care este încă de opoziţie, este falsă şi mincinoasă. Mă aştept de la deputatul de la guvernare Ionuţ Simionca să nu ne mai vândă gogoşi vizavi de cum se va bate el pentru Autostrada Nordului. Deputaţii aflaţi astăzi la guvernare nu trebuie să ceară, trebuie să rezolve. Ioan Simionca, Robert Sighiartău, Ioan Turc trebuie să rezolve problema finanţării studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului. În iarnă, eu am participat la elaborarea bugetului şi pentru Bistriţa-Năsăud m-am asigurat că există fondurile necerare pentru DN 17C şi DN 17D. Anul acesta s-a lucrat. Să ne mai ales cu poveştile”, a declarat Daniel Suciu.

   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5