Deputatul Simionca propune ca toate trecerile de pietoni nesemaforizate să fie supraluminate

          Deputatul Ionuţ Simionca va depune o iniţiativă legislativă, susţinută de alţi 50 de parlamentari de la diferite partide politice care prevede completarea Ordonanţei de Guvern 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în fapt supraluminarea trecerilor de pietoni nesemaforizate.

          „Statisticile demonstrează că cele mai multe accidente se întâmplă din cauza sau din lipsa vizibilităţii şi atunci, mai ales pe trecerile de pietoni nesemaforizate administraţia locală este obligată să instaleze nişte lumini, pentru a creşte atât vizibilitatea, cât şi siguranţa cetăţenilor. Această idee o am de la un primar de comună care mi-a spus că s-au întâmplat foarte multe accidente, iar după ce a amplasat aceste lămpi la trecerile de pietoni nu a mai avut accidente. Pentru că îmi doresc ca cetăţenii să fie în siguranţă, ca participanţii la trafic să nu ajungă la accidente, am considerat că este bine să fac un proiect legislativ”, a explicat deputatul bistriţean.

          Potrivit acestuia, ar urma să fie luminate trecerile pentru pietoni nesemaforizate de pe sectoarele de drum european şi naţional, administraţiile locale având la dispoziţie doi ani pentru implementarea acestor măsuri.

          „Cred că 50% din propunerile legislative pe care le-am făcut eu sunt îndreptate spre siguranţa cetăţenilor, care pentru mine este o prioritate. Pentru mine cetăţeanul este prioritatea zero, pentru deputatul Ionuţ Simionca, cetăţeanul este cel mai important”, a adăugat Ionuţ Simionca, subliniind importanţa unei asemenea măsuri, inclusiv pe DN 17 pe Valea Bârgăului.

Deputatul PMP a anunţat că are în pregătire un alt proiect legislativ pentru semaforizarea tuturor trecerilor de pietoni, dar şi a înlesnirii obţinerii avizelor pentru amplasarea acestora.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5