Deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL: Noi, românii, vom rămâne puternic legați de prietenii noștri americani!

Statele Unite ale Americii au fost, sunt și vor rămâne patria libertății și liderul Lumii Libere. Visul american este împărtășit de orice om de pe pământ care vrea să-și împlinească destinul, să-și caute fericirea prin liberă inițiativă, prin muncă și pe propriile picioare.

Valorile americane sunt valorile marii civilizații iudeo-creștine și sunt prea puternice. Nimic și nimeni nu vor putea demola această civilizație și valorile ei. Nici regimurile autoritare sau totalitare, nici noua stângă mondială cu ideologia urii de sine occidentale și extremismele ei care se exprimă, mai nou, cu hoarde de vandali.

Statele Unite ale Americii au salvat și apărat libertatea țărilor din Vestul Europei. Au făcut posibilă apariția Uniunii Europene prin planul Marshall. Libertatea, democrația și siguranța țărilor din fostul lagăr comunist sunt apărate astăzi tot de către Statele Unite ale Americii.

Aceste adevăruri nu trebuie și nu vor fi uitate. Dacă Uniunea Europeană se va rupe de SUA și va alege, în schimb, parteneriate cu regimuri totalitare, își va trăda valorile fondatoare și va deschide porțile valorilor non-democratice. Așa ceva nu se poate întâmpla.

Noi, românii, vom rămâne puternic legați de prietenii noștri americani. Ne leagă nu doar un parteneriat strategic întărit, ci și un mod de viață și un set de valori larg împărtășite de românii de aici și de frații lor din America.

La mulți ani, dragi prieteni americani!

 

Deputat Robert Sighiartău,

secretar general al Partidului Naţional Liberal  

 

Comentarii

07/07/20 18:24
cititor

Mai Roby... " de FRATZII ... nostri americani " ... ai vrut sa ZICI ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5