Deputatul Robert Sighiartău: Ne rugăm pentru SUA, ţară pe care o prețuim și căreia îi datorăm în cea mai mare măsură libertatea

Privesc cu durere în suflet evenimentele din Statele Unite ale Americii. Am văzut cu toții cum revolta legitimă față de comportamentul criminal al unui polițist a fost deturnată spre o mișcare anarhică, violentă, care distruge vieți, proprietăți, agoniseli de-o viață, care vandalizează biserici, sinagogi și monumente - prezențe vii ale memoriei istorice și de credință ale națiunii americane.

Desfășurarea rapidă a evenimentelor ne relevă ravagiile produse de ideologiile ce propagă ura de sine, disprețul față de cultura și istoria națiunii, față de Decalog și de valorile pe care s-a clădit civilizația euro-atlantică. Vedem acum rezultatul răspândirii acestor ideologii în școli și universități, rolul lor în destrămarea familiilor și a țesutului social și consecințele acestor ideologii. Fondatorii națiunii americane știau prea bine acest lucru. John Adams, al doilea președinte al SUA și lider al revoluției americane care a dus la proclamarea independenței față de Marea Britanie, constata că „nu există vreo putere armată a statului capabilă să confrunte dezlănțuirea unor porniri ale omului neînfrânate de morală și religie”. Iar George Washington, primul președinte american, la capătul celor două mandate, ne lăsa drept învățătură în discursul său de adio că „între toate înclinațiile și obiceiurile umane care conduc la politica prosperității, religia și moralitatea oferă un sprijin indispensabil. În zadar ar clama cineva că-i patriot, dacă el acționează pentru subminarea acestor mari piloni ai fericirii oamenilor, cele mai puternice unelte ale datoriei de om și cetățean.”

Prezența președintelui Trump la biserica Sfântul Ioan de lângă Casa Albă - lăcaș de cult istoric, în care s-au rugat toți președinții și care fusese pângărit - a transmis națiunii americane și lumii întregi un mesaj puternic: SUA este un stat de drept și, după această dezlănțuire provocată de o minoritate extremistă, în zilele care vor urma vom revedea măreția națiunii americane, restabilirea ordinii, reconstrucția, vindecarea rănilor trecutului.

Ne rugăm și pentru această țară pe care o prețuim și căreia îi datorăm în cea mai mare măsură libertatea și siguranța de care ne bucurăm astăzi.

 

Comentarii

06/06/20 11:41
cititor

Asa frate Robytza, rugati-va da de vine SUA si ne face " colonie americana " , poate asa scapam si noi de saracia in care na afundati voi guvernatii astia !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5