Deputatul Robert Sighiartău, la mitingul de susţinere pentru familia Furdui: Democraţiile secolului 21 nu trebuie să-și piardă sufletul și inima!

Deputatul liberal Robert Sighiartău a participat la mitingurile de susținere pentru familia Furdui din Germania. "Această familie trăiește un coșmar din 26 Aprilie (!!) de când Protecția Copilului (Jugendamt) din această țară le-au luat cei 7 copii din sânul familiei. Ne aflăm iarăși, din păcate, în fața unui nou caz Bodnariu. Instituția familiei are prevalență asupra statului și a instituțiilor sale. Familia este înaintea statului când este vorba despre cresterea si viitorul copiilor! Mai ales când vorbim despre state democratice, cu respectul valorilor şi al drepturilor copilului, familiei, ale omului!
Democraţiile secolului 21 nu trebuie să-și piardă sufletul și inima! Din clipa în care statul smulge abuziv un copil de părinții lui, umanitatea și democratia primesc o lovitură chiar în inima lor.
Nu poate fi umanitate acolo unde statul rupe autoritar și abuziv părinții de copiii lor. Familia Furdui nu va fi lăsată singură. Vor veni zile insorite pentru cei șapte copii din aceată familie care se vor întoarce lângă părintii lor. Așa cum e firesc", a explicat deputatul Robert Sighiartău.
 
***
Sute de oameni au participat sâmbătă la două manifestaţii de susţinere a familiei Furdui, rămasă la începutul lunii aprilie fără cei şapte copii, preluaţi din familie de Protecţia Copilului din Germania. Protestele au avut loc în Suceava şi Bucureşti, iar la evenimentul din Capitală a participat şi familia Bodnariu.


Petru şi Camelia Furdui, o familie de români stabilită în Germania, a rămas în luna aprilie fără toţi ce şapte copii, preluaţi de Protecţia Copilului după ce băiatul cel mare, în vârstă de 16 ani, s-a plâns că nu se înţelege cu părinţii şi că mama le-a aplicat corecţii fizice celor mici.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5