Deputatul Robert Sighiartău, întâlnire de lucru cu Asociația Familiilor Numeroase

Asociatia Familiilor Numeroase -ASFANU a avut întâlniri cu factori de decizie alături de Regina Maroncelli, Președinte și Raul Sanchez, Secretar General al Confederației Europene a Familiilor Numeroase (ELFAC). Potrivit ASFANU, la București au fost întâlniri cu viceprimarul Stelian Bujduveanu și deputatul Robert Sighiartau, iar la Brașov cu viceprimarul Flavia Boghiu.
"Întâlniri foarte utile și importante pentru viitorul familiilor numeroase din România. Felicitări Asfanu - Asociatia Familiilor Numeroase pentru activitatea pe care o desfășurați!", a transmis deputatul PNL, Robert Sighiartău.
"Ne-a bucurat deschiderea autorităților locale pentru creionarea unor politici locale în favoarea familiei și intenția de a analiza aderarea celor două orașe la inițiativa ELFAC - Rețeaua Europeană a Municipalităților Prietene cu Familia. La nivel național, am participat împreună cu colegii de la ELFAC la o întâlnire cu Ministrul Familiei, dna Natalia Intotero. Cu speranță, salutăm și susținem inițiativele Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse care au fost enunțate în timpul întâlnirii noastre:
- Legea Familiei, în care se intenționează să se cuprindă reglementări și definiții pentru familie, dar și pentru familiile numeroase și cele monoparentale
- Strategia Națională pentru Familii
De asemenea, suntem bucuroși că în luna aprilie 2024 Ministerul Familiei va organiza Summitul European de Politici pentru Familie, la București, iar ELFAC și ASFANU vor fi parteneri în organizarea acestui eveniment atât de important pentru toate familiile din Uniunea Europeană.
La nivel european, am avut oportunitatea unei discuții deschise online cu dna eurodeputat Rozália Biró și echipa dânsei, în vederea prezentării organizațiilor noastre, ELFAC și ASFANU, precum și a proiectelor în derulare.
La nivel academic, împreună cu delegația ELFAC am discutat cu dna prof. univ. dr. Mirela Aceleanu, director Scoala Doctorala ASE despre posibilitățile de studiu si analiza în domeniul demografiei și politicilor dedicate familiei.
Ce părere aveți despre aceste inițiative? Le considerați de impact pentru familiile voastre, pentru familie in general?
ASFANU încurajeaza toate familiile și asociațiile de familii din România sau diaspora, să facă pași înainte pentru o mare Familie unită, să se implice în identificarea nevoilor reale ale familiilor, să răspundă cât mai repede celor stringente cu soluții cât mai concrete.
Orice părere este o bogăție în elaborarea acestor politici pentru familii. Suntem siguri că împreună este și mai frumos, și mai trainic", se arata pe pagina de facebook a Asfanu - Asociatia Familiilor Numeroase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5