Deputatul Iurişniţi propune extinderea programului de reciclare a uleiului casnic şi în alte supermarketuri

Deputatul Iurişniţi a anunţat că este preocupată, pe lângă reciclarea deşeurilor în şcoli, proiect care a fost deja transformat în lege, şi de reciclarea uleiului casnic.

          „Am promovat în spaţiul public, pe reţelele de socializare, acest proiect interesant pe care lanţul Auchan l-a demarat în cele 100 de magazine din ţară. Am demarat toate demersurile necesare pentru a aduce în atenţia celorlalte lanţuri de supermarketuri – Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi, Penny – de a prelua această idee. Vreau să văd ce reacţii au, sper să fie o deschidere şi să intre în acest proiect de reciclare şi de educare. Educăm populaţia să fie atentă, altfel poluăm apa”, a explicat Cristina Iurişniţi.

          Parlamentarul bistriţean a menţionat că oamenii sunt stimulaţi să recicleze uleiul casnic pentru că primesc anumite produse din magazin.

***

Decizia Auchan Romania de a dezvolta acest program contribuie la inițiativa organizațiilor ecologiste, alertate de efectele negative asupra mediului: 1 singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă, acesta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani.

Programul național de colectare al Auchan România se adresează tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiași studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările orașelor. Acest comportament are consecințe dăunătoare asupra solului și apelor care au nevoie de zeci de ani pentru a se regenera.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5