Deputatul Ionuţ Simionca: Voi propune un proiect legislativ pentru construirea Autostrăzii Nordului, pe ruta Petea - Suceava

Deputatul Ionuţ Simionca (PMP) a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va depune un proiect de lege care vizează Autostrada Nordului, de la Petea, la Suceava. Potrivit acestuia, dacă iniţiativa ar trece de Parlament, Guvernul ar fi obligat ca-n patru ani să realizeze acest obiectiv major de investiţii.

„ Noi cu toţii vedem necesitatea infrastructurii rutiere şi vedem cum acest Guvern incapabil, ca şi celelelate de altfel, nu reuşesc să pună la dispoziţia românilor drumuri, şosele, autostrăzi. Am văzut că Guvernul poate nu vrea şi nu ajunge nicicum să facă aceste autostrăzi. M-am hotărât să fac acest proiect legislativ. Autostrada Nordului este deja desenată în Master Planul de transport al României, de la Vama Petea să treacă pe la Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistriţa, Vatra Dornei, până la Suceava. Este un proiect legislativ care, dacă va trece, până în ianuarie 2019, va trebui să fie terminată în patru ani. În proiectul legislativ am propus ca prevederile acesteia să intre în vigoare în patru ani. Sunt peste 2,5 milioane de cetăţeni în Ardeal pe care noi vrem să-i conectăm cu Vestul, să ajungă mai repede în Ungaria, Austria, Germania, unde vor dori să călătorească", a explicat deputatul Simionca.

Parlamentarul bistriţean a precizat că doar printr-o infrastructură rutieră adecvată România se poate dezvolta. „Cu toate că este un proiect îndrăzneţ şi poate multă lume o să spună că nu-i posibil sau că este irealizabil, trebuie făcut un proiect legislativ. Mă duc la toţi colegii, indiferent de partidele politice, din Ardeal, să-l susţină. În acelaşi timp, voi apela şi la ceilalţi colegi din ţară. Noi, cei din Partidul Mişcarea Populară, am început să facem câteva proiecte pe partea de infrastructură pentru că ne dorim ca românii să circule în siguranţă, să le scurtăm perioada de timp în călătorii, să nu faci de la Bistriţa la Bucureşti 8 ore şi jumătate sau 9, când ai putea ajunge în 3-4 ore. De la Bistriţa la Petea să nu faci 5 ore, să faci o oră şi jumătate – două ore", a mai spus Ionuţ Simionca.

Demnitarul bistriţean a menţionat că acest proiect legislativ este foarte important şi că este optimist că va fi susţinut, iar odată adoptat, va fi realizată şi autostrada Nordului. Investiţia ar putea fi realizată fie cu fonduri guvernamentale, fie din fonduri europene sau printr-un împrumut de la Banca Mondială. „Noi avem nevoie de această autostradă, avem nevoie de o infrastructură, şi cu cât lăsăm să treacă timpul, cu atât România rămâne codaşa Europei şi românii nu simt că sunt cetăţeni europeni", a adăugat deputatul PMP.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5