Deputatul Ionuţ Simionca (PMP): Moldovan și Crețu i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu demolarea Stadionului „Jean Pădureanu”?

Am fost revoltat să citesc că, sub oblăduirea președintelui PSD-ist, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a cheltuit 13 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea Stadionului Central al Raionului Glodeni din R. Moldova, în condițiile dezinteresului actualei puteri față de stadionul nostru lăsat în izbeliște, cu o situație juridică incertă (din cauza intrării în insolvență a proprietarului, Gloria Bistrița). Mai mult, PSD-iștii s-au lăudat că vor să demoleze Stadionul „Jean Pădureanu” și să construiască altul mai mare și mai frumos în Wonderland.

În realitate, PSD-iștii vor să îi fraierească din nou pe bistrițeni la alegerile locale din 2020 cu Wonderland. Radu Moldovan are nevoie de un proiect gigantic, cu care să recâștige președinția Consiliului Județean, și acesta este complexul sportiv din Wonderland – cu o sală polivalentă și, cireașa de pe tort, un stadion la standarde europene. Ovidiu Crețu speră să obțină un nou mandat de primar pe seama unui nou impuls dat Wonderland, un proiect eșuat, care a înghițit bani publici precum o gaură neagră. Viceprimarul Cristian Niculae se încălzește pe margine pentru o posibilă candidatură la Primăria Bistrița din partea PSD, promițând achiziționarea stadionului „Jean Pădureanu” și demolarea acestuia în vederea extinderii Parcului Municipal. Costurile estimate pentru complexul sportiv sunt de aproximativ 10 milioane de Euro, la care se adaugă 90 de milioane de Euro pentru noul stadion.

În condițiile în care Proiectul Wonderland, din care s-a materializat până acum doar celebra pârtie cu noroi, s-a dovedit a fi un eșec colosal al administrației locale PSD-iste, cine mai crede că PSD ar putea revigora acest proiect?

În condițiile în care PSD nu a fost capabil, în cei 7 ani de când se găsește la putere, să construiască un metru din șoseaua de centură a Municipiului Bistrița, cine crede că reprezentanții actualii guvernanți sunt capabili să înceapă și să ducă la bun sfârșit un proiect gigantic în Wonderland?

În condițiile în care investițiile publice din România au atins cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, cine mai crede că un guvern PSD va aloca peste 100 milioane de Euro pentru un parc de agrement din Bistrița?

Apoi, de ce sa faci un stadion nou cu 10.000 de locuri când actualul stadion, care are acum 7000 de locuri, poate fi extins, dacă e necesar, prin construirea unei peluze pe latura vestică, în spatele tabelei de marcaj? Pe de alta parte, mutarea stadionului pentru extinderea parcului nu se justifică atâta timp cât parcul se poate extinde prin amenajarea pădurii Codrișor (în acest sens, exista încă din 2015 o hotărâre a Consiliului Local).

Chiar așa, PSD-iștii i-au întrebat pe bistrițeni dacă sunt de acord cu distrugerea Stadionului „Jean Pădureanu”, inaugurat în 1930, un simbol al gloriei fotbalului bistrițean?

 

Comentarii

19/08/19 11:15
cititor

NU, NU SUNTEM DE ACORD ! Daca tot vreti sa faceti altul, atunci mai bine modernizatipl pe asta care deja exista ca trebuie mult mai putini bani, decat sa faceti altul . Nu faceti ca " gi.t.an.os " ... la care le-au cazut poli-n c*cat ... si care decat sa-i spele , mai bine fac altii ... ( Asta nu ca ma incanta pe mine nu stiu cat de tare acest stadion... ) .

19/08/19 12:09
Vizitator

Un vechi proverb spune: „Prostul, dacă nu-i fudul, parcă n-ar fi prost destul”. De la început complexul de sport și agrement din Unirea numit pompos si neromâneste Wonderland a fost prost gândit, fără o conceptie clară bazată pe studii de fezabilitate si analize de impact. In realitate, acesta a fost cel mai contestat si păgubos proiect pe care primarul Cretu s-a încăpatinat să-l realizeze cu bani din împrumuturi bancare. Culmea prostiei ar fi mutarea stadionului din parcul municipal la dracu-n praznic pe pasunea din Unirea.
Iata cum definea marele profesor si medic Iuliu Hatieganu, rolul unui complex sportiv: “Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevărateii educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
Nimenii nu spune sa nu se amenajeze un complex sportiv si in Unirea, insa fara desfiintarea stadionului din Parcul Municipal, cu care bistritenii nu sunt de acord.
De altfel ziarul Bistrițeanul.ro a demarat un sondaj printre bistrițeni, oferindu-le ocazia de a-și exprima punctul de vedere. Sondajul a avut un impact pentru peste 21.510 persoane, aproape 4.000 de interacțiuni, peste 70 de comentarii, 39 de distribuiri și 4.200 de voturi.
Rezultatul sondajului arata ca 81% din bistrițenii care au răspuns – s-au declarat categoric împotriva demolării stadionului, in timp ce numai 19% ar fi de acord cu demolarea. Prin urmare, cei care vremelnic sunt la administratia orasului trebuie sa tina seama de opinia publica si nu sa faca totul dupa mintea lor cea proasta, ca doar nu sunt pe mosia lor.
Vezi:https://www.bistriteanul.ro/sondaj-ce-cred-bistritenii-despre-demolarea-...

19/08/19 12:51
remus

Se adevereste zicala românească:”Un prost aruncă o piatră-n baltă și zece înțelepți se chinuie s-o scoată”. Ideea tâmpită a mutării stadionului municipal din Bistrita apartine viceprimarului Cristian Niculae, care s-a molipsit de la Cretu, cel care sufera de boala mutarii statuilor. Motivul halucinant invocat de viceprimar era acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului. Viceprimarul face pe prostul uitând că există un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. Prin urmare, nu-i nevoie sa darame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar sa se respecte hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc.
De asemenea si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare ar fi posibila prin trecerea circulatiei auto pe malul stang al râului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste râul Bistrita prin fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar putea ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si celebrul San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan ar putea fi demolat, conform DigiSport. Autoritățile din Milano și-ar dori, însă, restaurarea stadionului San Siro. Rămâne, așadar, ca cele două cluburi să demonstreze că această investiție masivă este benefică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5