Deputatul Ionuţ Simionca: Am votat legea care vine în sprijinul apicultorilor români! În continuare, voi fi alături de fermieri pentru a deveni competitivi

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr. 383/2013 cu modificările şi completările ulterioare, în scopul prevenirii comerţului cu miere şi produse apicole falsificate. Interesant este că legea a fost votată de Ziua Mondilaă a Albinelor.

Legea apiculturii prevede printre altele ca producătorii, procesatorii şi comercianţii să fie obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine pentru mierea de albine și că apicultorii pot beneficia de sprijin financiar pentru înfiinţarea, dezvoltarea şi modernizarea stupinelor prin accesarea măsurilor prevăzute în programele naţionale sau europene destinate acestui sector.

„Tot timpul am sprijinit producătorii locali și produsele românești. Astăzi am votat în Parlament legea apiculturii, o lege care protejează rasele locale și care vine în sprijinul apicultorilor români și a procesatorilor de miere și produse apicole. În continuare o sa fiu alături de fermierii, de producătorii romani, îi voi susține prin munca mea în forul legislativ pentru a deveni competitivi pe piața națională și europeană!”, a transmis deputatul Ionuţ Simionca, pe pagina sa de facebook.
 

Comentarii

27/05/20 09:54
comentator

Pentru a se preveni pe viitor si a se interzice falsificarea de produse ( indiferent de care anume ) sa se gandeasca o lege prin care " falsificatorii " prinsi sa fie " impuscati " ( macar intr-un picior ). Numai asa starpesti hotia si otravirea populatiei de catre acesti " procesatori " ( cica asa le zice mai nou ... la aceasta categorie de ho. tzi , care fapsifica produsele de larg consum ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5