Deputatul Doina Pană: Am mai auzit de mirese care au fugit în ziua nunţii, dar de un premier desemnat?

Deputatul Adriana Doina Pană a criticat, într-o declaraţie politică, atitudinea premierului desemnat Florin Câţu, carea renunţat la mandat cu o oră înainte de a fi votat de plenul Parlamentului.

„Ziua de astăzi în Parlament se prefigura ca una extrem de importantă din două motive, ambele generate de pandemia de coronavirus:
1. La ora 14, votul pentru zile plătite în cazul în care un părinte lipseste de la serviciu pentru a sta acasă cu copilul cu vârsta sub 12 ani, școala fiind închisă.
2. La ora 16, votul pentru investirea celei mai catastrofale propuneri de premier din istoria României! Unul dintre momentele când țara are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline și interesul național trebuie să primeze!
Așteptam cu nerăbdare începerea lucrărilor ședinței reunite de la ora 16 când, stupoare generală, anunțul: "Cîțu #NuMaiVine!!!"

De-a lungul anilor am mai auzit de situații când mireasa a fugit în ziua nunții dar...de un premier desemnat care fuge în ziua votului de frică că va fi ales... când țara are #NevoieUrgentă de un guvern cu puteri depline!?!?!?!

Motivele lui Cîțu le vedeți în postarea lui pe facebook în care spune TOTUL: numirea lui a fost făcută intenționat ca să pice la vot și să genereze alegeri anticipate. Nemaifiind cazul, ce țară, ce români, ce pandemie?
Rezultatul PNL la viitoarele alegeri este tot ce contează!!!”, a fost mesajul transmis de pralamentarul bistriţean.

 

 

Comentarii

13/03/20 08:12
Preoteasa Zeulu...

Nici nu mă mir deoarece asta se întâmplă într-o țară în care cineva care nu cunoaște diferența dintre un brad și un molid poate ajunge ministra, respectiv ministrul pădurilor.

13/03/20 11:28
Vizitator

Fă Doina, ai uitat asa repede că inainte de votul pentru învestirea Guvernului Cîțu, CCR a respins Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate, adoptată de Guvernul Orban cu o zi înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură. În lipsa acestei OUG, alegerile anticipate nu pot fi organizate mai devreme de luna august, în condiţiile în care alegerile la termen sunt programate în luna noiembrie. Singura soluţie pentru anticipate ar fi transformarea OUG într-o lege, însă e nevoie de susţinerea PSD. Totusi, OUG adoptată de Guvernul Orban conţinea trei puncte importante: 1). dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora; 2). posibilitatea de a vota la orice secţie de vot pentru alegerile parlamentare, nu doar la adresa din buletin; 3). posibilitatea ca, în cazul dizolvării Parlamentului, alegerile anticipate să fie organziate în 50 de zile, nu în 90 de zile, aşa cum spune legea. Mai grav este că prin această respingere a OUG in integralitatea ei, CCR lipseşte de orice conţinut o prevedere din Constituţie: articolul 89 din Constituţie, privind dizolvarea Parlamentului şi, implicit, organizarea de alegeri anticipate. Iată si „argumentele” Curtii Constituţionale: „Faptul că dizolvarea Parlamentului se poate realiza numai după consultarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi a liderilor grupurilor parlamentare (deci nu numai a partidelor parlamentare, ci şi a independenţilor, în cazul în care aceştia şi-au constituit un grup parlamentar), demonstrează caracterul excepţional al unei asemenea măsuri, care implică un grad ridicat de coeziune politică în sensul producerii efectului dizolvator. Cu alte cuvinte, dizolvarea forului legiuitor trebuie să fie rezultatul unor negocieri şi înţelegeri politice în care să fie implicate toate entităţile parlamentare şi să reflecte voinţa comună a celor care au obţinut voturile cetăţenilor în urma sufragiului electoral”. Aşadar, după mintea judecătorilor CCR, dizolvarea Parlamentului nu se poate face decât prin votul în unanimitate al parlamentarilor. Cum acest lucru este, practic, imposibil iar altă cale de a ajunge la anticipate nu există, prin această interpretare, CCR a şters din Constituţie articolul 89, iar alegerile anticipate nu vor fi posibile niciodată. Reamintim că in 21 februarie, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu OUG privind alegerile anticipate, considerând că modalitatea de desfăşurare a alegerilor pentru Parlament nu poate fi legiferată prin OUG.

14/03/20 08:18
BULIȘOR

Despre alegeri anticipate s-a pronunțat și Europa, nu se schimbă legile electorale cu un an înainte de scrutin.De ce nu vrei să înțelegi,,,VIZITATOR ,,!?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5