Deputatul Diana Morar: Organizatorii de evenimente, alături de Horeca şi turism, vor primi compensaţii pentru pierderile cauzate de pandemie

Deputatul Diana Morar a inițiat, alături de colegii din PNL - Gabriela Horga, Ionel Dancă și Alexandru Kocsis - un amendament prin care schema de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost completată cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (CAEN 8230). Amendamentul a fost adoptat astăzi de Comisia de industrii din Camera Deputaților.

"Prin această schemă de ajutor de stat se vor compensa cu 20% pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și organizări de evenimente, afectate de restricțiile impuse de pandemie în 2020.
Schema de ajutor de stat pentru HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană cu un buget de aproximativ 500 de milioane de euro, din care circa 20 de milioane de euro vor fi direcționați către noul cod CAEN, și urmează să fie operaționalizată de Ministerul Economiei, în același timp cu notificarea imediată a acestei completări pentru organizatorii de evenimente. Lucrurile nu se vor opri aici. Ne vom implica să se aprobe cât mai curând, prin Ministerul Culturii, o schemă de ajutor de stat pentru industria cultural-creativă, având în vedere că în această perioadă nu au putut fi organizate activități culturale, festivaluri, concerte, spectacole. Antreprenorii bistriteni din domeniul HORECA vor avea in curând oportunitatea de a accesa linia de finanțare menită a veni in sprijinul activității lor greu încercată in perioada pandemiei.
#PNLsusțineHoRecaTurismulOrganizatoriideEvenimente", transmite deputatul Diana Morar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5