Deputatul Diana Morar, la Palatul Cotroceni. Ce proiect de lege pregătește parlamentarul bistrițean!

Deputatul liberal Diana Morar a avut o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu Sandra Pralong, consilier de stat la Administrația Prezidențială - Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, care gestionează Grupul de Lucru Interinstituţional pentru Copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Acest Grup de Lucru a redactat un raport privind direcțiile de urmat pentru îmbunătăţirea situaţiei familiilor cu membri plecaţi la muncă peste hotare, pentru ca aceşti copii să fie mai bine încadraţi în comunitate.
"Am spus de la bun început că una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar va fi această problematică, astfel că lucrez, alături de colegul meu deputat Sebastian Burduja, la un proiect de lege complex, care să schimbe în bine viața copiilor rămași singuri acasă, peste 100.000 conform unor statistici. Proiectul de lege va viza, printre altele, redefinirea procedurilor administrative și interconectivitatea dintre instituțiile responsabile, îmbunătățirea procedurii privind delegarea temporară a tutelei, obligativitatea informării corecte a părinților aflați în această situație, instituirea de măsuri de sprijin pentru copii, pentru tutorele temporar și pentru părintele plecat, crearea de mecanisme pentru implicarea întregii comunități locale în cazurile de acest gen.
Pe această temă, vom discuta în perioada următoare și cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.
Vă voi ține la curent cu mersul proiectului", menționează parlamentarul Diana Morar.

Comentarii

19/05/21 11:25
Gica Contra

Pai, ar trebui sa le fie permisa plecarea in strainatate al celor care au in intretinere copii si batrani... numai dupa ce fac dovada si garantia LA GRANITZA , ca de ei se ocupa cineva " competent si viabil " si nu sunt lasati in voia statului roman , sa fie tinuti din banii nostri publici, in timp ce parintii acestora , plecati in strainatate la munca fiind, NU CONTRIBUIE LA STATUL ROMAN CU ABSOLUT NIMIC .
Prea este prost si mana larga statul roman , cu familiile celor care au plecat din tzara si muncind pentru altii, le fac alora plusvaloare si nu mai contribuie deloc la statul roman cu nimic .
Corect, moral si legal ar fi ca fata de cei care-si abandoneaza copiii si batranii ... sa fie luate masuri penale si recuperarea cheltuieloir facute DE STAT catre acestia .
Circulatia in strainatate ( egal unde ) , sa fie permisa la granita TUTUROR CELOR CARE AU AVIZUL FAVORABIL DE LA PRIMARIILE LOCURILOR DE DOMICILIU , ca toti copiii si batranii acestora au fost dati in plasament legal si de ei se ocupa si raspunde legal cineva anume, apoi ori alti membrii de familie, ori statul prin centrele si caminele ptr minori ...
Bine a zis Rusu de PSD Cluj ca toti pleaca in strainatati si " isi lasa femeile cu**e acasa ... si copiii vagabonzi pe strazi " ... !
HALOOO.... POLITRUCII... din Parlament... SE AUDE ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5