Deputatul Diana Morar: Copiii din Urmeniș reiau cursurile într-o școală modernizată la standarde europene, în condiții de maximă siguranță!

Administraţia publică locală a comunei Urmeniş a recepţionat lucrările de modernizare a Şcolii Gimnaziale, proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi cui o valoare de aproximativ 1,7 milioane lei."Sunt aproximativ 20 de săli de clasă, laboratoare etc. plus grupurile sanitare. E o şcoală modernă în care revin, la cursuri, 200 de elevi. Pentru aceştia, am pregătit şi măşti de protecţie, material dezinfectant", ne-a declarat primarul Dumitru Tomşa. Reprezentanţi ai Primăriei Urmeniş, ai constructorului şi proiectantului, de la ISU şi Inspectoratul de Stat în Construcţii au fost la faţa locului. La invitația primarului Dumitru Tomșa, au dat curs deputatul Diana Morar, deputatul Robert Sighiartău, dar şi prefectul Stelian Dolha.
 
"Elevii din clasele primare și gimnaziale vor avea la dispoziție săli de clasă modernizate și dotate, un laborator de informatică, unul de chimie, precum și un centru de informare. Urmeniș are acum o școală cum cred că sunt puține în județ. De luni, elevii vor merge la cursuri pe scenariul verde. O felicit pe doamna director pentru modul în care a implementat ordinul de ministru privind desfășurarea activității școlare, toate lucrurile sunt foarte bine puse la punct.
Îl felicit pe domnul primar pentru reușită, este foarte greu să ai o instituție de învățământ care să beneficieze de toate condițiile și de toate avizele necesare pentru buna funcționare, în concordanță cu normele legale. Lucrările au fost făcute în așa fel încât școala să se încadreze în standardele cerute, inclusiv cele privind respectarea normelor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. Este un lucru meritoriu.
Le urez succes tuturor copiilor care vor studia în această frumoasă școală. Personal, când am intrat în școală m-a încercat un sentiment de bucurie, de seninătate, și cred că același lucru îl vor simți și ei când își vor ocupa locurile în bănci, deja etichetate cu numele fiecăruia. Sper să obțină rezultate foarte bune și să vină în fiecare zi cu drag la școală", a transmis deputatul liberal Diana Morar.
Urmeniș, comună etalon în privința standardelor unităților de învățământ!
Un mesaj de felicitare a transmis şi prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha. "Școala Gimnazială din Urmeniș este pregătită să primească elevii în clase moderne, dotate, dar și sigure, așa cum toate unitățile de învățământ ar trebui să fie în anul 2021. Felicitările mele domnului primar Dumitru Tomșa, dar și doamnei director care are sarcina de a construi, alături de cadrele didactice, generații cu rezultate pe măsura standardelor școlii din Urmeniș!", a precizat prefectul Dolha.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5