Deputatul Diana Morar, alături de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, la Centrul de Cercetare și Inovare Silvania de la Lunca Ilvei

Sâmbătă, la Centrul de Cercetare și Inovare a grupului de firme Silvania din Lunca Ilvei, a fost prezent, la invitația deputatului Diana Morar, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. Potrivit parlamentarului bistrițean, a fost organizată "o dezbatere extrem de aplicată pe ceea ce înseamnă susținerea zonei montane prin implementarea de proiecte de cercetare atât de necesar a fi transpuse in economie prin crearea posibilității reale de a fi transpuse in linii de producție și sisteme tehnologice specifice industriei producatoare".
"Tot la fel de important este susținerea și cultivarea conceptului de bioeconomie circulara a muntelui prin transpunerea sa efectivă in a oferi perspective și soluții comunităților zonei montane. Împreuna cu dl ministru am identificat soluții concrete pentru problemele ridicate, unele vizând accesarea de programe coordonate de MCID, precum și propuneri concludente ce vor îmbraca forma inițiativelor legislative parlamentare, pe care le vom prezenta in curând.
Ii sunt recunoscătoare lui Sebastian Burduja pentru ca deși are o agenda extrem de încărcată in toată aceasta perioada, a găsit la rugămintea mea, timpul necesar sa ajungă in județul nostru pentru a putea lua pulsul la fața locului și a lua în considerare realitatea din teren.
Ca parlamentar al județului Bistrita-Năsăud apreciez ca fiind prioritară susținerea și promovarea județului, astfel ca aceasta vizita de lucru a dlui ministru este valoroasă prin crearea unor perspective ce se vor concretiza în perioada ce va urma", a declarat deputatul Diana Morar.
La dezbatere, alături de managerul Emil Iugan și specialiști ai grupului de firme, au participat subprefectul Ioan Zăgrean, primarul comunei Lunca Ilvei - Nicolae Lupșan, primarul orașului Sângeorz-Băi - Cătălin Bota.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5