Deputatul Daniel Suciu, la plecarea ÎPS Pimen la Domnul: La Putna, visul continuă fără cel care s-a ostenit să prindă viață...

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Sfinția Sa și-a dat obștescul sfârșit în această noapte la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19.

Vestea că ÎPS Pimen a plecat la Ceruri a îndurerat și a adus multă suferință credincioșilor din Bucovina și nu numai. ÎPS Pimen și-a petrecut ultimii 29 de ani de viață la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Dumnezeu să-i rânduiască loc în Împărăția sa... Acum un an, ne-am bucurat împreună de un vis devenit realitate. La Putna, visul continuă fără cel care s-a ostenit să prindă viață...”, a transmis deputatul Daniel Suciu, cel care l-a cunoscut pe IPS Pimen pe vremea când era vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale. 

Comentarii

21/05/20 13:20
Toni

Motto:
„Îmbracă-te în doliu, frumoasă Bucovină,
Cu cipru verde-ncinge antică fruntea ta;
C-acuma din pleiada-ţi auroasă şi senină
Se stinse un luceafăr, se stinse o lumină,
Se stinse-o dalbă stea!”
(Mihai Eminescu- La mormântul lui Aron Pumnul)

Înalt PreaSfințitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor din anul 1991, a fost unul dintre cei mai iubiți prelați ai Bisericii Ortodoxe, dar și unul dintre cei mai controversați. In legatura cu starea sa de sanatate, ÎPS Pimen spunea: ”Sunt omul cel mai binecuvântat de Dumnezeu. Nu am avut medic la pat. Am avut o sănătate dată de Dumnezeu. Am fost și în pericol de moarte în anumite situații și Dumnezeu m-a salvat!”. În urmă cu o lună fusese diagnosticat cu covid 19, dar avea și alte afecțiuni care l-au dărâmat.
Înainte să moară, arhiepiscopul Pimen a lăsat un testament în care cere să fie îngropat la Putna, iar la înmormântare să îi cânte în surdină rapsodiile lui Chopin și baladele lui Ciprian Porumbescu.
Dumnezeu săl aseze in rândul dreptilor, spre vesnică pomenire!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5