Deputatul Cristina Iurişniţi: Spitalul din Năsăud nu trebuie să ajungă un spital Covid 19. Are doar 1 pat de terapie intensivă şi lipsuri foarte mari de materiale și de echipamente.

Am vizitat vineri,  27 martie 2020,  Spitalul din Năsăud în urma semnalului de alarmă tras de asistenta Ionela Bolog de la chirurgie. 
 
După  discuția cu managerul Daniel  Marcu, acest spital este subfinantat, nu are dotări speciale, cu suport ventilator,  nici măcar dezinfectanții și  echipamentele  necesare unor condiții  standard, chiar și fără pacienți COVID-19.
Dotat în  momentul de față  cu un singur pat special, subfinanțat ani de zile de către  primărie  și  Minister, spitalul din Năsăud nu trebuie să ajungă un spital Covid 19 pe lista specială a noului ministru Tătaru  și  a Comitetului soecial pentru situații de urgență! 
 
După  cazul femeii infectate din Salva, în  momentul de față sunt 7  cadre medicale suspecte de a fi  infectate: 1 medic, 4 asistente și 3 infirmiere care încă așteaptă in carantină rezultatul testelor. 
Nu suntem departe  de focarul de infecție  de la Suceava unde 90 de cadre medicale  sunt infectate. In țară  avem  17 spitale care au devenit focare de infecții cu Covid 19.
 
Atrag atenția primarului Romocea că nu are dreptul să-și bată  joc la infinit de  #SĂNĂTATEA cetățenilor de pe toată valea Someșului! Finanțarea pentru publicitate, festivaluri, acțiuni culturale va trebui  redirectionata spre  sistemul de sănătate! 
Inca este nevoie  de 10 000 de măști,  de  1000 de combinezoane de protecție pe care Intex Năsăud le va furniza, de cantități  importante de dezinfectanți biocid.
 
Așa cum reiese și din documentele transmise de spital către instituții ale statului, spitalul nu  că nu are decat 1 pat de terapie intensivă dar are lipsuri foarte mari de materiale și de echipamente.
10  litri de dezinfectant pentru personal și echipamente dintr-un necesar de 300l. O singură cutie de dezinfectant pentru suprafețe dintr-un necesar de 30! 
 
Sprijinul oferit de Primăria Năsăud sau de către Consiliul Județean acestui spitalul a fost infim în ultimii ani, mare parte din sumele necesare venind prin decontările de la CNAS.
 Din păcate vom începe să decontăm cu toți anii în care sistemul sanitar a fost neglijat și căpușat de tot felul de achiziții dubioase.
 
În momentul de față este urgent ca factorii de decizie și spitalele din Bistrița-Năsăud să stabilească protocoale și proceduri de protecție a cadrelor medicale precum și de preluare a pacienților CoVId-19 în clădiri separate. Spitalele mari din Cluj Napoca care internează pacienți coronavirus au implementat deja astfel de măsuri. Altfel, asistăm la cronica unui dezastru previzibil, în condițiile în care nu se iau măsuri și testările durează. 
 
Voi fi în contact în perioada următoare atât cu cadrele medicale din Năsăud cât și cu Instituția Prefectului pentru a mă asigura că se iau măsurile necesare.
Voi trimite de urgență  o notificare Ministrului Nelu Tătaru pentru a-i solicita eliminarea  spitalelor  din Năsăud si Beclean  de pe lista unităților spitalicești Covid 19.
 
#Responsabilitate! 
 
#finanțaretransparentă!
 
#Educațiepentrusănătate!

Comentarii

29/03/20 12:16
Florina

Răutatea urla in ea, cică nu suntem departe de Suceava! Bolnava de băgare in seama și ar dori sa ajungem pe la știri sa poată ea politiza și sănătatea oamenilor! Mai urâta și la suflet și pe dinafara, nu exista!!!
Sare ea la gâtul tuturor, ea nefiind in stare de nimic! Numai scârbă îi place, din prima ei zi de activitate politica! Urâta femeie!

29/03/20 12:19
Florina

Răutatea urla in ea, cică nu suntem departe de Suceava! Bolnava de băgare in seama și ar dori sa ajungem pe la știri sa poată ea politiza și sănătatea oamenilor! Mai urâta și la suflet și pe dinafara, nu exista!!!
Sare ea la gâtul tuturor, ea nefiind in stare de nimic! Numai scârbă îi place, din prima ei zi de activitate politica! Urâta femeie!

29/03/20 19:25
Gavrilă N. Moldovan

In calitate de expert electoral, neînregimentat politic pot să-ți spun Florina că, nu este chiar așa. Este un articol politic, cu joc electoral,cu respectarea art.30 din Constituția României, privind libertatea de exprimare.Probabil cochetezi cu altă formațiune politică, dar nu strică să fi mai blândă și tolerantă. Prea mult venin. De bine, de rău, doamna este o intelectuală, respectiv profesoară de franceză, cu rezultate frumoase, la C.N. A. M. Bistrița. Să auzim de bine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5