Deputatul Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură, la Bistrița: 32 de persoane au murit, după ce a fost atacate de urși în România! Până nu vom înceta cu ipocrizia, lucrurile nu se vor schimba!

Președintele Asociației Crescătorilor de Taurine din Galații Bistriței, Vasile Fetinca, a reclamat, în cadrul ședinței de lucru cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, atacurile animalelor sălbatice din ferme, grajduri care produc pagube foarte mari fermierilor. Acesta a fost în asentimentul tuturor celor prezenți, oamenii plângându-se de faptul că ursul și lupul au devenit mai importanți decât omul pentru Statul Român.

          Pe această temă, a intervenit și deputatul Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, care a menționat că tema numărului mare de urși ține de ipocrizia tuturor decidenților, mai ales când e vorba de soluții.

“Toți știm soluțiile, dar nimeni nu le pune în practică. Am observant trei-patru miniștri ai Mediului, înainte să fie miniștri sau după ce își termină mandatul, brusc redescoperă această problemă cu ursul și cu carnivorele mari. Când sunt miniștri, toți uită. Statul Român, prin Ministerul Mediului, finanțează diferite ONG-uri, care fac așa-zise proiecte de urmărire, de numărare, de identificare a urșilor, fără ca cineva să facă ceva concret. Austria în 2000 a interzis vânătoarea la urs, aveau 167 de animale, azi nu mai au niciunul. În Africa, dacă mergem să ne uităm, animalele erau pe cale de dispariție și când s-a redeschis vânătoarea, numărul acestora și-a revenit. Problema cea mai mare nu e că interzisă vânătoarea, problema e că toți care ar trebui să decidă, din teamă că se începe o campanie mediatică împotriva lor, nu își asumă acest lucru. Fermierii tăceți sau ne spuneți nouă când ne vedem, dar dacă eu mâine ca președinte al Comisiei pentru agricultură sau ministrul Agriculturii ieșim la televizor și spunem că trebuie să redeschidem vânătoarea la urs, poimâine nu mai suntem. Încep televiziunile: “criminalii vor să omoare urșii, pe Arthur și nu știu pe mai cine”. Dumneavoastră spuneți că omul a încercat, dar s-a dus, dar lucrul nu se va rezolva decât dacă fermierii vin la porțile Parlamentului, să fie uniți”, a declarat deputatul Adrian Chesnoiu la Bistrița.  

Deputatul Chesnoiu a adăugat că  32 de persoane au murit, după ce a fost atacate de urși în România, iar suprafața de pășune a scăzut cu peste 550.000 de hectare, în perioada 2007-2019, prin împădurire spontană, pentru că nimeni nu mai vrea să crească animale, satele de munte se depopulează, tinerii nu înființează ferme.

“Până nu vom înceta cu ipocrizia, lucrurile nu se vor schimba, vom avea și vom dezbate aceeași problemă, ani la rând și 30 de oameni își pierd viața, mii de animale ucise în fiecare an, pentru că am făcut o poză cu Arthur. Am venit spre Bistrița cu mașina, lanuri întregi de porumb călcate la pământ, nu există un petic de pământ cât masa fără să fie călcat. Orice stupină în zona montană, în pastoral, e înconjurată de gard electric și proprietarul trebuie să facă paza de frica ursului. Nu mai e de joacă, nu e o glumă. România  a devenit Grădina Edenului, nicio țară europeană nu vrea să adopte niciun urs, noi rămânem cu ei, cresc de la an la an. Fac un experiment, punem lege în Parlament cu dl. Ministru Barbu să se vâneze ursul, mâine suntem pe toate canalele de știri – “criminalii, nenorociții”,  degeaba spun că am fost la Bistrița și ne-au spus oamenii să îi protejăm viața, fermele, afacerile. Mâine noi nu mai suntem”, a mai spus fostul ministru.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5