Deputat Cristina Iurişniţi: După o lună de zile, Primăria Bistrița distribuie alcool sanitar pentru blocuri

Mai era puțin și se împlinea luna de zile de la momentul în care am solicitat Primăriei Bistrița să comunice calendarul implementării măsurilor impuse la articolul 6 al Ordonanței Militare nr. 4 / 2020, până la apariția primelor dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările din blocurile de locuințe din municipiul reședință de județ.

            Nu este prima dată când primarul Teodor Ovidiu Crețu răspunde după calendarul propriu, cu întârzieri care sfidează logica bunului simț, și nu după urgențele unei situații de fapt, numită chiar așa: stare de URGENȚĂ!

            Și nu ne referim aici la răspunsul domniei sale la adresa înaintată pe data de 2 aprilie, în urma căreia ne comunica după patru zile, că „în ceea ce privește montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe, vom putea face acest lucru de îndată ce dozatoarele respective vor fi disponibile la agenții economici care desfac astfel de produse”, ci la faptul că această măsură trebuia aplicată din data de 31 martie, conform cu termenul dat în Ordonanță!!!

            Scuza dozatoarelor lipsă din comerț este valabilă doar pentru Primăria Bistrița, alte orașe din țară – de exemplu Dej – găsind soluții mult mai rapid și într-un mod mult mai eficient. Și asta nu ar fi tot, dacă municipalitatea ar fi reușit măcar să procure mult căutatele „dozatoare pentru dezinfectanți” și nu ar fi pierdut atâta timp, până la urmă, pentru niște banale... dispozitive cu alcool sanitar. Substanță care, ține neapărat să precizeze municipalitatea, este tot un biocid, conform Registrului Național de Biocide.

            Atât i-a trebuit primarului Teodor Ovidiu Crețu, aproape o lună de zile, ca să constate ce? Că alcoolul sanitar este consemnat în Registrul de Național de Biocide?

            Cristina-Ionela Iurișniți,

deputat USR

 

Comentarii

28/04/20 11:34
cititor

No si care-i baiul domnuca draga, problema este ca nu pun in recipiente si niste " monopol "... ptr boschetari ... sau ce ? Vaaaai cum le sti dumneata pe toate ... de " Ana Pauker " este fix pix pe langa dumneata !

09/05/20 09:50
Comentator

Apropo... am vazut niste boschetari cum stateau cu sticlutele la rand si asteptau sa vina ... " spirtul " ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5