Depunerea de cereri pentru dezvoltarea economică durabilă, suspendată

Întreprinzătorii mici şi mijlocii dar şi întreprinzătorii mari care s-au grăbit să depună cereri de finanţare pentru dezvoltarea economică durabilă, mai au de aşteptat. Şi asta pentru că, la finele săptămânii trecute, a fost suspendată temporar depunerea de cereri de finanţare în cadrul acestei scheme de ajutor, până la stabilirea standardelor de cost aferente construcţiilor.

Acest ajutor de stat se adresează IMM-urilor şi întreprinderilor mari şi are avut un buget total maxim echivalent în lei a unui miliard de euro, cu un buget mediu anual de 200 milioane euro, în limita plafoanelor bugetare anuale pe perioada a cinci ani. Valoarea finanţării acordate în cadrul acestei scheme este de maximum 50 la sută din costurile eligibile.

Condiţiile de eligibilitate în cadrul schemei de ajutor sunt: investiţia iniţială să aibă o valoare care depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro, să fie create cel puţin 100 de noi locuri de muncă în urma a realizării investiţiei iniţiale. Investiţiile sau locurile de muncă nou-create nu pot fi realizate următoarele sectoare de activitate precum agricultură, silvicultură, pescuit, industria prelucrătoare şi cea extractivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5