Delgaz Grid a înlocuit anul trecut 62 de kilometri de conducte de gaze naturale în judeţul Bistriţa-Năsăud! Peste 2.5 milioane lei, investite în 2018

Creşterea siguranţei şi a calităţii serviciilor de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice sunt principalele obiective ale investiţiilor derulate an de an de către compania Delgaz Grid în cele 20 de judeţe în care este activă, anunţă compania, într-un comunicat de presă.

Astfel, anul trecut, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON în România, a investit peste 8.5 milioane de lei pentru modernizarea a 62 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale din judeţul Bistriţa-Năsăud.  Cele mai importante investiţii au fost derulate în municipiul Bistriţa şi localităţile Şopteriu, Matei, Delureni şi Orosfaia.

În municipiul Bistriţa, compania a înlocuit peste 16.5 de kilometri de conducte şi branşamente, fiind investite circa 4.65 milioane de lei, ceea ce reprezintă peste 50% din valoarea totală a investiţiilor la nivelul judeţului. A fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale care deserveşte consumatorii de pe mai multe străzi din municipiu, printre care str. Ţibleşului, Valea Budacului, Grănicerilor, T.Vladimirescu, Mărăşeşti, Mărăşti, Oituzului, Gavril Tripon, Plopilor şi Trandafirilor.

Alte proiecte de investiţii au vizat reţeaua de distribuţie din localitatea Şopteriu unde au fost reabilitaţi 11 km de conducte şi branşamente, localităţile Matei şi Delureni, circa 15 km. şi localitatea Orosfaia, aproximativ 8 km.

«Clienţii sunt prioritatea noastră şi ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizării infrastructurii de distribuţie. Investim an de an sume importante, iar reuşita noastră înseamnă să avem tot mai mulţi clienţi care se bucură de confortul dat de gazele naturale sau electricitate, asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua să investim masiv chiar dacă uneori aceasta poate însemna şi unele inconveniente pentru cetăţeni, însă important este că în urma acestor lucrări se obţine siguranţă şi confort », declară dl. Csulak Ferenc, Director General Delgaz Grid.

Pentru anul în curs, compania Delgaz Grid şi-a propus să demareze modernizarea circa 8 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale, fiind alocat în acest scop un buget în valoare de peste 2.5 milioane de lei. Se are în vedere demararea unor lucrări noi de investiţii în municipiul Bistriţa, precum şi în Beclean.

În total, anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă alocată în acest scop de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, în anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Totodată, compania va continua să deruleze campanii de informare a populaţiei privind utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveşte peste 3 milioane de clienţi şi operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României: Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău şi o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5