Delgaz Grid achiziționează anual, în medie, 200.000 de contoare de gaze naturale

Comunicat de presă

• Cea mai mare parte sunt folosite pentru înlocuirea contoarelor scadente din punct de vedere metrologic;
• Înlocuirea mijloacelor de măsurare se face în prezența proprietarilor imobilului pentru reluarea alimentării în condiții de siguranță;
• În cazul în care nu pot fi acasă la data anunțată de companie pentru înlocuirea contorului, clienții au posibilitatea să se programeze telefonic la numărul 0232.200.437 sau online pe site-ul delgaz.ro;

Delgaz Grid a investit, în anul 2023, peste 35 de milioane de lei pentru achiziția și montarea a peste 200.000 de contoare de gaze naturale, reprezentând 10% dintre cele aproximativ 2 milioane de contoare aflate în instalațiile de gaz ale consumatorilor companiei.

Circa 150.000 de contoare au fost montate la instalațiile de gaz ale clienților unde mijloacele de măsură erau scadente din punct de vedere metrologic, iar 50.000 au fost montate la clienții noi. Totodată, anul trecut au mai fost montate alte 100.000 de contoare recertificate metrologic în laboratoare autorizate și supravegheate de către Biroul Român de Metrologie Legală.

Înlocuirea, montarea și citirea contoarelor sunt operațiuni foarte importante întrucât cantitatea de gaze naturale consumată și măsurată de contoare stă la baza emiterii facturilor și de aceea Delgaz Grid le acordă o deosebită atenție.

Potrivit reglementărilor actuale, înlocuirea contoarelor de gaze naturale se face atunci când sunt scadente din punct de vedere metrologic, la interval de opt ani. Citirea contoarelor se face de către companiile de distribuție a gazelor naturale o dată la trei luni, pentru dispozitivele citite manual, și lunar pentru dispozitivele citite la distanță.

Mijloacele de măsurare sunt proprietatea operatorului rețelei de distribuție, iar înlocuirea acestora se face în prezența proprietarului imobilului, pentru reluarea alimentării în condiții de siguranță. De aceea, Delgaz Grid îi roagă pe proprietari să fie la domiciliu la data anunțată de companie pentru înlocuirea contoarelor, iar în cazul în care nu este posibil să se programeze (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232.200.437 sau online pe site-ul delgaz.ro la secțiunea dedicată, Programări înlocuiri contoare.

Clienții Delgaz Grid sunt informați și cu privire la datele la care sunt programați pentru citire. În cazul în care contoarele se află pe proprietatea clienților și echipele operaționale nu au acces pentru efectuarea citirii, aceștia pot transmite un mesaj cu poza contorului sau pot programa data citirii (în baza notificării de lipsă acces primite) telefonic la numărul 0232 200 434 sau online pe site-ul delgaz.ro, la secțiunea dedicată, Programări citiri contoare.

Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, care deservesc 3,6 milioane de clienți. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze naturale şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5