Decizie ÎCCJ: Maşinile parcate neregulamentar NU pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local

*Ovidiu Creţu: Până când va apărea hotărârea de guvern şi eu bănuiesc că nu va dura foarte mult, o să folosim maşina respectivă pentru ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public sau pentru ridicarea maşinilor avariate

Primarul Ovidiu Creţu a declarat într-o conferinţă de presă, că până va fi dată o hotărâre de guvern care să stabilească regulamentul de aplicare a acestor măsuri contravenţionale, utilajul va fi folosit doar pentru ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public sau pentru ridicarea maşinilor avariate. Pentru achiziţionarea acestei maşini, Primăria Bistriţa a cheltuit 485.584 lei.

"Noi avem maşini abandonate pe domeniul public, care nu fac parte din categoria maşinilor parcate ilegal, care fac obiectul deciziei Înaltei Curţi, care spune că autorităţile locale nu pot să reglementeze într-o zonă care se suprapune peste o reglementare naţională. Şi atunci, nu în sensul că nu e voie şi nu va fi voie niciodată să se ridice maşinile parcate greşit, doar că reglementarea trebuie să fie făcută prin hotărâre de guvern şi nu printr-o hotărâre a administraţiei locale.

Până când va apărea această hotărâre de guvern şi eu bănuiesc că nu va dura foarte mult şi va apărea, o să folosim maşina respectivă pentru ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public, care este o altă categorie şi care poate să fie reglementată şi este reglementată prin hotărârea consiliilor locale. Sigur, atunci când vor exista probleme, ştiu eu accidente care sunt în afara razei municipiului şi va trebui o maşină cu macara care să transporte maşinile avariate, o vom folosi fără niciun fel de probleme”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

Maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local, întrucât această autoritate nu este competentă să reglementeze procedura în acest sens, doar Guvernul putând să stabilească regulamentul de aplicare a acestor măsuri contravenţionale, a stabilit ÎCCJ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5