De Ziua Îndrăgostiților

prof. Augustin Rus

După anul 1990, când s-a dat liber la „importuri”, s-au produs multe schimbări în diferite domenii. Astfel, în țara noastră, s-au importat tot felul de mărfuri și produse, de care au beneficiat, mai mult sau mai puțin, fiecare cetățean.

   O categorie aparte de „importuri”, sunt termeni din vorbirea curentă (ex. O.K.), sau sărbători cu semnificații aparte. Una dintre aceste sărbători este Valentine's Day, celebrată în fiecare an pe 14 februarie, sărbătoare ce are în tradiția românească un echivalent – „Dragobetele”, pe 24 februarie.

   Valentine's Day este socotită ziua în care îndrăgostiții își fac diverse cadouri și promisiuni, pentru a consolida dragostea ce îi leagă. Aceste cadouri și promisiuni, sunt făcute nu numai de bărbați femeilor iubite și adorate, ci și de către femei bărbaților importanți din viața lor. Este ca într-o teoremă importantă din științele matematice, care are și o „reciprocă”, ce ar putea fi confirmată prin zicala „ Să iubești nu e nimic, să fii iubit e ceva, să iubești și să fii iubit e totul”.

   Așadar, „Să iubim nebunește în această viață tot ce întâlnim în cale, căci altă viață ne este deocamdată necunoscută”, și vorba aceea, „pe lumea cealaltă, nu ști nimeni (sigur), ce ne-așteaptă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5