De Sfintele Sărbători, reţete cu vedete: Drob de miel, cu Oana Matei Coruţi: Aperitivul perfect pentru masa de Paști

Sfintele Sărbători Oana Matei Coruţi şi le petrece acasă, la Bistriţa, alături de micuţii ei şi de familie, dar şi prin şară, la evenimentele la care a fost invitată. "În noaptea de Înviere voi lua Lumina. În Ziua de Paşti, după Sfânta Liturghie, ne adunăm toată familia la bunici şi luăm masa aşa cum e tradiţia" spune Oana Matei Coruţi.

Drobul de miel, pe cât este de complicat de preparat, pe atât este de sănătos. Drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect pentru masa de Paști. Pentru prepararea drobului de miel avem nevoie de o oră şi 30 de minute. Mai jos, regăsiţi rețeta pe care eu o fac . ● măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame ● două ouă fierte ● două ouă crude ● o felie pâine muiată în lapte ● o legătură de ceapă verde ● o legătură de pătrunjel ● o legătură de mărar ● o lingură de smântână ● sare ● piper după gust ● prapurul sau o foaie de tăiţei ● ulei pentru uns tava Mod de preparare Pentru prepararea DROBULUI DE MIEL, trebuie să fierbeţi mai întâi măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc măruntaiele se trec prin maşina de tocat carne, împreună cu felia de pâine înmuiată. Dacă vreţi, inima şi rinichii se pot tăia feliuţe cu un cuţit. Mai apoi, adaugaţi ouăle crude, smântână, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu tot. Amestecaţi totul, iar mai apoi ungeţi o formă - după preferinţă: tăviţă smălţuită sau forma de chec. Prapurul se spală şi se întinde în formă, lăsând mult şi pe margini. Puneţi o jumătate din umplutură, puneţi ouăle fierte - la alegere: sferturi pe toată suprafaţa umpluturii sau tăiate în jumătăţi în mijlocul umpluturii - puneţi restul umpluturii necesare pentru DROBUL DE MIEL, aranjaţi cu lingura şi întoarceţi marginile prapurului peste umplutură. Lasăţi în cuptorul încins drobul de miel timp de 30 de minute.

Menţiuni

Dacă îl pregătiţi din măruntaie cumpărate separat şi nu aveţi prapur, poţi să îl coaceţi într-o foaie de taieţei sau în foietaj, de aproximativ 400 de grame. În acest caz, foaia trebuie unsă cu ou. Pentru persoanele care nu suportă mirosul cărnii de miel este chiar indicat să înlocuiască prapurul cu orice foaie de aluat. Drobul de miel se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi. Poftă bună !

"Doresc tuturor bucurii, sănătate . Fie ca Lumina Sfântă ce va veni în mijlocul nostru să ne ocrotească, să ne facă mai buni, mai frumoşi la suflet. Hristos a înviat!" este mesajul transmis de Oana Matei Coruţi cititorilor noştri.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5