De Sânziene este Ziua Universală a iei. Vezi ce modele a pregătit meşterul Lucia Todoran

Pe 24 iunie vom sărbători împreuna Ziua Universală a iei tradiționale românești. IA este matricea noastră culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Noaptea de 23 spre 24 iunie este Noaptea Sânzienelor și totodată un bun prilej de a face cunoscută în lume o frumoasa tradiție românească alături de piesa principală din portul nostru tradițional- IA. Ne îmbrăcăm în ie sau cămașă tradițională românească albă, ne fotografiem și încărcăm pozele pe pagina de facebook. Cea mai reprezentativă imagine o punem că fotografie de profil, specificând locul prin butonul de locație, care există la fiecare imagine. Această fotografie trebuie postată apoi pe pagină de facebook La blouse roumaine – https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10 -, unde va exista o aplicație prin care se vor putea vizualiza toate pozele de pe mapamond, îmbrăcând pentru o zi planetă în ie. De asemeena, o altă pagină oficială este https://www.facebook.com/ZiuaUniversalaAIei24Iunie2013/info.
Ia, bluza românească, poate deveni un brand de ţară recunoscut de toată planeta, dacă vom reuşi să promovăm împreună tradiţia noastră, moştenită din timpuri imemoriale.
Cunoscutul meşter popular Lucia Todoran, care a îmbrăcat de-a lungul timpului zeci de artişti, casa ei fiind vizitată inclusiv de regele Mihai, sau preşedintele Băsescu, vă oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă de cămăşi frumoase, cusute în atelierul de la Salva. Luci spune mereu: "În costumul popular mă simt ca o regină"! Şi aşa este.
Mâine, măcar pentru un ceas, îmbrăcaţi ia românescă. Nu uitaţi de tradiţii !

Comentarii

24/06/13 01:02

Excelenta initiativa! Evidentierea rezervelor de frumusete ale României, ca sfârsit al postromânismului ce ne tine in batatura de prin 1997-1998 incoace.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5