De la țigări de foi la trabucuri

Savuratul în tihnă al unui trabuc are în spate un proces laborios, care implică alegerea produselor de calitate după mai multe criterii. La fel ca în cazul vinului sau al altor băuturi, ai nevoie să îți educi gusturile ca să descoperi aromele care se dezvăluie rând pe rând.

Dacă nu dorești să faci investiții mari pentru nivelul la care te afli în prezent, poți începe cu țigări de foi ieftine în comparație cu un trabuc premium. Cei care au încercat țigări de foi autentice, realizate din tutun natural, spun că au avut senzații asemănătoare cu cele avute la consumul unui trabuc realizat manual.

Află cum să faci trecerea treptat de la țigări de foi la trabucuri, diferențele dintre cele două și în ce categorii se clasifică trabucurile.

 

Care sunt diferențele între trabucuri și țigaretele de foi?

Principalele diferențe se referă la procesul de fabricație, la dimensiune și, implicit, la durata necesară pentru a fuma unul dintre aceste produse din tutun.

În cazul unui trabuc, frunzele de tutun sunt cultivate, recoltate, uscate și fermentate după reguli respectate cu strictețe, iar rularea manuală respectă o serie de pași de la pregătirea umpluturii, până la determinarea dimensiunii finale. Cel mai important este ca trabucurile se fabrica exclusiv cu frunze de tutun intregi - Tripa Larga.

Țigările de foi, după cum sugerează și numele, ”cigarillos”, sunt trabucuri în miniatură și sunt realizate de către mașini, chiar și cele din categoria premium, amintind aici țigările de foi Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta sau Partagas, extrem de apreciate de cunoscători. Speicificul lor este tutunul din interior care, desi exact de aceeasi calitate si arome ca cel al trabucurilor, este tocat, astfel si intensitatea fiind una mult diferita.

Europenii folosesc și expresia ”trabucuri de șapte minute”, ceea ce înseamnă că se fumează rapid, de obicei între 5 și 15 minute, și sunt potrivite pentru momentele în care nu ai timp să savurezi un trabuc adevărat.

Țigările de foi pot conține 100% tutun, pot fi rezultatul unui mix între tutun natural și alte componente, sau pot avea în componență tutun de pipă. În general, o țigară de foi are 3 grame de tutun, lungimea este de 3-4.5 inch, iar diametrul de  5-8 mm.

 

Criterii în alegerea unui trabuc

Diversitatea formei, grosimii, lungimii și culorilor trabucurilor fac dificilă alegerea unuia, chiar și pentru un fumător care a acumulat experiență, însă sunt factori decisivi în determinarea gustului unui trabuc. Mărimea, forma, calibrul inelului, lungimea și culoarea trabucului sunt acele criterii care determină calitatea, consistența și aroma unui trabuc.

Culoarea este cea care definește savoarea trabucului, așa că fii atent la aspectul învelișului. De la cea mai deschisă nuanță la negru, trabucurile se împart astfel: Double Claro, Claro, Colorado Claro, Colorado, Colorado Maduro, Maduro și Oscuro.

Când vorbim de mărime luăm în considerare lungimea trabucului și diametrul său, numit calibrul inelului. Cu cât calibrul inelului este mai mare, cu atât aroma este mai intensă, iar fumul produs pe măsură acestuia.

Lungimea trabucului este exprimată în inch, iar calibrul inelului se măsoară în 1/64 inch. Trabucurile premium variază între 9 x 64 la 4 x 30 - prima valoare fiind lungimea trabucului, iar a doua grosimea acestuia. În funcție de calibrul inelului, trabucurile se împart în trei categorii: masive (45 și peste 45), standard (40 și 44 inclusiv), suplu (39 și sub 39).

Iată câteva dintre cele mai importante dimensiuni:

  • Trabuc vechi cubanez A (9 cu 48)
  • Presidente (8 1/2 cu 52)
  • Churchill (7 1/2 cu 50)
  • Esplendido (7 1/2 cu 50)
  • Corona (6 cu 44)
  • Lonsdale (6 cu 42)
  • Panatela (6 1/2 cu 28)
  • Robusto (5 cu 50)

Gusturile diferă, așa că trebuie să încerci diferite dimensiuni până să o găsești pe cea care ți se potrivește. Dacă simți că trabucurile nu sunt pentru tine, poți încerca o narghilea. Vei găsi diverse modele de narghilea și diverse arome care să îți fie pe plac.

Comentarii

12/10/18 17:20

Foarte multe variante de tigari de foi si trabucuri puteti gasi la www.elitestore.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5