După reabilitarea drumului,

De la Sărăţel spre Reghin s-ar putea circula în localităţi cu 70km/h

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, vor demara discuţii privind extinderea implementării limitei de viteză de 70 km/h în localităţi. „În viitorul apropiat se vor analiza proiectele de semnalizare rutieră pentru drumurile europene aflate spre finalul lucrărilor de reabilitare, cu intenţia de a realiza semnalizarea rutieră direct în lumina asigurării limitei de viteză sporite în localităţi. Aceste tronsoane sunt: E81 - Halmeu – Livada – Satu Mare; E58 - Livada – Baia Mare – Dej; E578 – Sărăţel – Reghin; E581 - Bârlad – Albiţa; E70 - Craiova – Caracal – Alexandria”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.
”În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 km/h în localităţile de pe DN 1 între Bucureşti şi Predeal, şoferii români au dat dovadă de maturitate şi nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere”, declară Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.
„Creşterea limitei de viteză în localităţi va conduce la o reducere a duratei de deplasare pe tronsoanele respective, la sporirea capacităţii drumului prin creşterea fluenţei traficului şi prin reducerea ambuteiajelor – fapt care va reduce şi poluarea mediului înconjurător cauzată de transportul rutier. Pe de altă parte, această măsură va conduce la reducerea frustrării şoferilor aflaţi în deplasări pe distanţe lungi precum şi la reducerea numărului de depăşiri în localităţi, ambii factori fiind corelaţi cu reducerea numărului de accidente rutiere, cred specialiştii Ministerului Transporturilor”.
Pentru DN 15 A, Sărăţel-Reghin, va mai dura până vom ajunge la ...viteză, în prezent, circulaţia fiind serios îngreunată de lucrările de reabilitare, astfel că cine poate ocoli această rută ar face bine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5