Întâmplări cu miez

De ce-şi linge pisica blana?

Ce vietate interesantă pisica! Aveţi acasă pisici, iubiţi cititori? Desigur că la bloc nu e potrivit să le ţinem, dar la casă, pisica e un tigru mic de tot, despre care se spune că Dumnezeu l-a creat ca să nu se fălească tigrul cel nare cu măreţia lui.

Într-o carte despre renumitul duhovnic grec Porfirie, cineva care l-a cunoscut îndeaproape, mărturisea că părintele cunoştea lucruri duhovniceşti înalte , precum şi taine pământeşti. Mai în glumă, mai în serios, vorbiseră tocmai despre acest obicei al pisicii de a-şi linge blana.

„ -E o dovadă de plictiseală ca şi căscatul? întrebă interlocutorul părintelui duhovnic, un profesor universitar din Atena.

- Nu, ci fiindcă se pregăteşte pentru schimbarea vremii. Ea este un excelent meteorolog şi îşi pregăteşte blana lingând-o într-un anume fel, ca să facă pe potriva schimbării de vreme: dacă e cald, să poată respira uşor prin blană, iar dacă vremea se înrăutăţeşte, să o protejeze.”

S-a mai observat un lucru oarecum ciudat: obiceiul - fie scuzat – al pisicii-zicea părintele de a-şi îngropa excrementele, făcând după mulţi o dovadă a igienei, spre deosebire de câine, mult mai nepăsător (să spunem insolent?). Adevărul este că vrea să-şi ascundă urmele de duşmani. Trebuie să observăm cu câtă grijă îşi şterg urmele partizanii, teroriştii, spionii, adică acele persoane care nu vor să fie cunoscută trecerea lor pe acolo.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5