Dans, Teatru, Creaţie literară, Arte plastice, Informatică, Agrobiologie, Electronică-automatizări, Navomodele, Chimie aplicată – modelaj, GO, Tenis de masă, Aeromodele, gratuit la Palatul Copiilor Bistriţa

Palatul Copiilor Bistriţa, este o instituţie subordonată Ministerului Educaţiei Naţionale din România. Activităţile desfăşurate în cadrul Palatului Copiilor Bistriţa, se adresează copiilor şi elevilor din învăţământul preşcolar, gimnazial, profesional, liceal din unităţile şcolare ale Municipiului Bistriţa, şi zonele limitrofe , fără deosebire de naţionalitate, sex sau religie, doar corespunzător aptitudinilor, intereselor şi preferinţelor acestora. Aici, copiii şi elevii,  îşi pot completa instruirea formală primită în şcoală, pot valorifica pasiunile extracuriculare sau dezvolta şi cultiva talentele din domeniile tehnic, cultural-artistic, sau sportiv.

Finanţarea procesului educaţional este asigurată de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi prin resurse extrabugetare.  Dezvoltarea unităţii este posibilă, pe de o parte, datorită adaptării la opţiunile elevilor, părinţilor şi ale comunităţii locale şi, pe de altă parte, datorită faptului că participarea la activităţi este gratuită, ceea ce contează enorm în situaţia economică a României de astăzi.

Vârsta elevilor care pot participa la activităţi este cuprinsă între 5 ani şi 18-19 ani (clasa a XII-a). Este de precizat faptul că vârsta elevilor admişi variază de la activitate la activitate, în funcţie de cerinţele accesteia şi de dezvoltarea şi aptitudinile copilului.

Activităţile din Palatul Copiilor încep la data de 1 octombrie 2014, se desfăşoară în cursul săptămânii, atât dimineaţa cât şi după-masa (în funcţie de programul de şcoală al elevilor), precum şi sâmbăta sau în timpul vacanţelor şcolare.  La nivelul Palatului Copiilor Bistriţa, pentru anul şcolar 2014-2015, oferta educaţională este structurată în cadrul a trei profile, astfel:

I.Profilul cultural- artistic, cuprinde cercurile:

- Dans modern              - Teatru

- Creaţie literară             - Arte plastice

- Jurnalism                     - Pictură

- Dansuri populare

II. Profilul tehnico-aplicativ, cuprinde cercurile:

-          Informatică                                         - Agrobiologie

-          Electronică-automatizări                     - Navomodele

-          Chimie aplicată - modelaj

III.Profilul sportiv-turistic, cuprinde cercurile:

-          GO

-          Tenis de masă

-          Aeromodele

Efectivele de elevi de la cercurile sus-numite,  sunt constituite în grupe structurate pe categoriile de începători, avansaţi sau performanţă conduse de cadre didactice cu înaltă calificare, şi cu experienţă profesională deosebită.

Evaluarea şi finalizarea activităţilor de la cercuri se face prin concursuri, expoziţii şi festivaluri de profil, la care elevii participă cu mult interes şi în număr foarte mare. Calitatea participării lor la competiţii judeţene , interjudeţene, naţionale precum şi prezenţa în cadrul festivalurilor şi expoziţiilor internaţionale, este deosebită şi dovedită prin numeroasele premii obţinute de aceştia.

Recunoscut ca o adevarată rampă de lansare a talentelor, mărturie fiind specialiştii din diversele domenii ale ştiinţei, artiştii, şi sportivii de azi, foştii elevi de ieri, pe care i-a promovat, Palatul Copiilor Bistriţa,  ajută elevii să-şi aleagă viitoarea profesie în funcţie de aptitudini, preferinţe şi oportunităţi precum şi să-şi petreacă în mod util, constructiv, timpul liber.

Înscrierea copiilor şi elevilor la activităţile din oferta noastră educaţională, se poate face în perioada 15-30 septembrie 2014 la sediul Palatului Copiilor Bistriţa str.Florilor nr.3-5 (etajul doi al Şcolii Gimnaziale nr.4 Bistriţa). Informaţii suplimentare se pot obţine la tel.0263-211682.

Deschiderea oficială a activităţilor Palatului Copiilor Bistriţa, pentru anul şcolar 2014-2015,  va avea loc miercuri 1 octombrie 2014, orele 16, la adesa sus-menţionată.

 

Prof. Dorel Nicoară – coordonator activităţi tehnico-ştiinţifice P.C. Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5