Daniel Suciu (PSD): Nu ne surprinde acţiunea DNA

Liderul consilierilor judeţeni ai Partidului Social Democrat, Daniel Suciu, consideră că verificările întreprinse de DNA nu reprezintă o surpriză, însă speră că cercetările nu vor fi doar “un foc de paie”.

“Vreau să vă spunem că nu nesurprinde acţiunea DNA. În ultimii doi ani de zile, am solicitat în nenumărate rânduri instituţiilor statului să se aplece şi să se uite la ceea ce se întâmplă la Consiliul Judeţean, pentru că am avut suspiciuni şi, în conferinţele de presă, am dat exemple cu privire la ceea ce se întâmplă ilegal, din punctul nostru de vedere, la nivelul CJ. Salutăm acţiunea DNA şi sperăm din tot sufletul să nu fie un foc de paie”, a declarat Suciu, menţionând că opinia publică din Bistriţa-Năsăud aşteaptă rezultatul anchetei.

Social-democratul, însoţit de Alexandru Pugna, Cristian Parasca şi Doru Ciocan, a făcut o recapitulare a unor probleme sesizate de-a lungul timpului, asupra cărora PSD are suspiciuni că nu sunt tocmai legale. “Nu este normal ca DNA să bată la uşa Consiliului Judeţean, pentru că asta înseamnă că există suspiciuni de corupţie. (…) Discutăm de un judeţ unde un kilometru de drum costă 2,5 milioane euro, unde un metru liniar de zid de apărare costă 146 milioane lei vechi, discutăm despre o cruce, un monument care costă 16 miliarde lei, iar raportul Curţii de Conturi pe anul 2009 relevă faptul că 1,6 miliarde lei nu sunt justificaţi cu acte. Discutăm despre acelaşi raport al Curţii de Conturi care arată că 3 milioane lei nu se justifică pe drumul care face legătura Ilvelor cu Suceava, şi mai este un prejudiciu nerecuperat de 1 milion lei. Am spus în 2008 despre deturnarea de fonduri de la Târlişua, când au fost luaţi, fără acordul Consiliului Judeţean, 10 miliarde lei vechi duşi, din nou, pe Valea Ilvelor, în Colegiul domnului Ioan Oltean”, a precizat Suciu.

Consilierul judeţean PSD a nominalizat şi angajarea ginerului lui Liviu Rusu, pus “să gestioneze o lucrare de peste 30 milioane euro”, sau “proiectul de 36 milioane euro, şi anume groapa ecologică de gunoi, unde 11 milioane sunt dedicaţi exclusiv închiderii gropilor săteşti, iar banii vor fi decontaţi în condiţiile în care gropile au fost deja închise de autorităţile locale”.

În vizorul PSD au intrat şi firmele de familie ale Simonei Bodnariu, ale vicepreşedintelui Luca Iancu şi ale arhitectului-şef Victor Michiu.

Suciu consideră că numele lui Ioan Oltean, Ioan Andreica, Liviu Rusu, Luca Iancu şi Ioan Botiş nu sunt “curate”. El nu a cerut demisia celor doi “colegi” – Liviu Rusu şi Luca Iancu – pentru că justiţia trebuie să-şi spună cuvântul, iar decontul final se va face la alegerile locale din 2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5