Daniel Buda: Obiectivul politic al Băsescu şi al lui Boc este de a da României un preşedinte de dreapta

Preşedintele PDL Cluj şi candidat din partea acestui partid la alegerile europarlamentare, Daniel Buda, a declarat miercuri, în aceeaşi conferinţă de presă, că obiectivul politic al lui Traian Băsescu şi al lui Emil Boc pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă este şi al său, acela de a da României un preşedinte de dreapta, scrie Agerpres.

Daniel Buda a fost întrebat cum a reuşit să îl convingă pe fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, să îl sprijine în campania electorală, având în vedere apropierea acestuia din urmă de Fundaţia Mişcarea Populară.

,,Emil Boc este membru PDL. Împrejurarea că Emil Boc este membru într-o fundaţie, alături de preşedintele României, şi că domnia sa, Emil Boc, domnul Traian Băsescu au un anumit crez politic, un anumit obiectiv politic. (...) Obiectivul lor politic este şi obiectivul meu, acela de a genera un candidat pe dreapta. Şi nu doar un candidat, ci şi un preşedinte al României de dreapta şi să nu-l vedem pe Victor Ponta ca fiind preşedintele României”, a spus Daniel Buda.

Liderul PDL consideră că, după data de 25 mai, toate partidele aflate pe eşichierul de dreapta trebuie să discute despre susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale.

,,Toată dreapta românească, şi mai cu seamă cei care sunt în afara spectrului PNL - dar şi împreună cu PNL putem să discutăm această chestiune - eu cred că după 25 mai trebuie să fim preocupaţi de a da un candidat comun, care să îl bată pe Victor Ponta. Pentru că o dreaptă fărâmiţată nu face altceva decât să-i deschisă pârtie lui Victor Ponta către Cotroceni”, a declarat preşedintele PDL Cluj.

Întrebat dacă acest candidat este cel stabilit de PDL, în persoana lui Cătălin Predoiu, Daniel Buda a răspuns că această variantă rămâne valabilă atâta vreme cât nu există un alt candidat care să stea mai bine în sondaje. Theodor Stolojan şi Daniel Buda, alături de preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, au participat miercuri, la mai multe acţiuni electorale organizate în municipiul Bistriţa, care s-au încheiat seara cu un spectacol susţinut pe scena amenajată în centrul istoric.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5