Dance Stars Academy Bistriţa a cucerit 19 medalii la Festivalul Internaţional de Dans de la Buşteni. Următoarea ţintă e Campionatul Mondial!

Dance Stars Academy  Bistriţa, instructor coregraf Lucia Baranyai, coordonator Francisc Baranyai,  a încheiat anul competiţional prin participarea, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, la Festivalul internaţional de dans DAO'R Grand Prix, desfăşurat la Buşteni.

Nu mai puţin de 12 dansatori pregătiţi la nivel de performanţă au obţinut în total 19 premii importante la diferite categorii de vârstă şi stiluri de dans. Bistriţenii au fost la înălţime şi de data aceasta concurând cu nume sonore ale dansului la nivel naţional şi internaţional.

Dacă în luna iulie s-au mândrit cu două trofee (premii speciale) şi 24 medalii la Festivalul de dans Balkan Dance Trophy - Navodari, de data aceasta 6 locuri I,10 locuri II şi 3 locuri III sunt rezutatele steluţelor şcolii de dans care a reprezentat oraşul şi judeţul la această competiţie. Lotul este compus din copii talentaţi cu vârstele între 7 şi 33 ani.

Diana Beni, Bianca Căinariu, Ariana Pop, Daria Sbircea, Francesca Mican, Alexandru Manciu, Irina Popandron, Daria Popandron, Giula Tanca, Antonia Szekely Pirtiu şi Sofia Maria Igna sunt steluţele care au trăit emoţii şi au răzbit în faţa concurenţei.

 “A fost o competiţie extrem de grea, copii  extreme de bine pregătiţi, la nivel mondial, au fost două secţiuni Amatori şi Profesionişti, steluţele noastre au evoluat impecabil. Emoţiile mele, de coregraf,  au fost mai mari ca oricând asta pentru că orele noastre de antrenament sunt reduse. Patru ore pe săptămână de antrenament sunt puţine în comparaţie cu concursurile la care noi participăm şi totuşi reuşim să facem performanţă. Din cauza faptului că nu avem o sală proprie, suntem nevoiţi să ne descurcăm cu ceea ce ne-a oferit Liceul de Muzica Tudor Jarda. Mulţumesc pe această calea conducerii şcolii care ne pune la dispoziţie sala de sport în fiecare zi de luni şi vineri. Copiii au nevoie de mult mai multe ore de antrenament, tehnica în dans e foarte amplă, montarea şi şlefuirea coregrafiilor durează având în vedere că abordăm stiluri de dans precum dans contemporan, dans modern, show-dansuri şi acrodance. Noi ne alegem competiţiile în funcţie de antrenamentele noastre, undeva la 3-4 luni reuşim să participam la competiţii mari. Nu doar orele de antrenament ne ţin pe loc, ci şi lipsa susţinerii financiare, deplasările, taxele de participare, cazarea-masa, costumele care sunt costisitoare, toate acestea sunt suportate de către părinţii copiilor. Indiferent de condiţiile noastre, ieşim învingători. Sunt extrem de mândră şi fericită de ceea ce am reuşit să facem în această competiţie, am încheiat anul cu success. Următoarea ţintă e Campionatul Mondial la care speram cu toţii că vom participa. Mulţumesc părinţilor pentru încredere şi susţinere, fără ei nu am fi ajuns aici nici de data aceasta. Aduc mulţumiri şi soţului meu Baranyai Francisc pentru implicarea de care a dat dovadă pe tot parcursul anului. Felicit steluţele mele, le iubesc enorm, le doresc mult succes în anul ce urmeaza, putere de muncă, răbdare, ambiţie şi nu în ultimul rând premii multe! Puţini cred în noi mereu....şi totusi reuşim!”, ne-a transmis coregraful Lucia Baranyai.

Iubitorii de dans se pot înscrie luni si vineri, de la ora 16:30, la  Sala de sport a Liceului de Muzica Tudor Jarda din Bistriţa şi miercuri, de la ora 17:00,  la sala de sport a comunei Dumitra,  pentru copii între 5-18 ani.

Dance Stars Academy Bistriţa urează sărbători liniştite şi fericite tuturor şi le mulţumeşte celor care şi anul acesta au fost alături de ei.

 

Iată rezultate obţinute!

 

Locul I - solo - Beni Diana - Contemporan 
- solo- Bianca Căinariu - Contemporan
- Minigrup - Jungle- Showdance (10-12 ani)
- Grup - Fantezie Coregrafică (open age)
- Duo-Black (Sofia 7-ani, Bianca 12 ani)
- Duo-Contemporan - Lucia şi  Alex Manciu
Locul II – Solo - Beni Diana - Showdance
Solo - Căinariu Bianca - Acrodance
solo - Popandron Daria 7 ani - Acrodance
solo- Sbircea Daria-MTv
solo- Sbircea Daria -Modern
solo -Szekely Pirtiu Antonia - Showdance
Minigrup Trolii -7-9 ani
Solo- FRancesca Mican - Contemporan (16-19 ani)
Duo - Diana şi Daria - Modern
Duo - Bianca şi Diana - Contemporan
Locul III - Igna Sofia Maria - Contemporan (7-9 ani)
Pop Ariana - Contemporan
Pop Ariana - Dans Tematic 
Cainariu Bianca - Acrodance

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5