Tenisman ambiţios, pe calea afirmării,

DAN DUMITRAŞCU – un junior valoros şi în ascensiune

Un elev cu ochii zglobii, cu zâmbetul pe buze, modest, onest şi cu mult bun simţ, care a îmbrăţişat, cu multă ambiţie, o disciplină sportivă, nobilă şi frumoasă, tenisul de câmp.

Este vorba de DAN DUMITRAŞCU, elev în clasa a VI-a E la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu”, având ca diriginte pe d-na prof. Angela Jeican.

Născut la data de 23 iulie 1996 şi având domiciliul în Bistriţa, moşteneşte genetic dorinţa pentru sport, mai ales pentru tenisul de câmp şi la vârsta de 6 ani face cunoştinţă cu racheta de tenis, la îndemnul şi împreună cu tatăl său – OVIDIU DUMITRAŞCU, un inginer deosebit şi cu multiple calităţi, un om de mare nobleţe, devenind membru şi legitimat la Grupul Sportiv “TENIS ELECTROPLAST” BISTRIŢA din anul 2002.

Datorită calităţilor pe care le are, a tenacităţii şi a seriozităţii, Dan Dumitraşcu posedă un palmares de invidiat la această vârstă, fapt ce confirmă că poate deveni o “nouă stea” pentru sportul bistriţean şi nu numai, aşa cum îşi doreşte şi el, precizând că:

“Îmi place tenisul pentru că nu se ştie niciodată cine câştigă, este un joc “pe muchie de cuţit” până la ultima minge servită”.

Merită să prezentăm rezultatele, locurile obţinute în întrecerile la care a participat: În 2005 a obţinut locul III la Turneul judeţean de tenis de la Bistriţa pentru juniori; tot în 2005 se clasează pe locul III la “Trofeul Pinochio”; anul 2006, unde participă la Turneul de tenis de la Cluj-Napoca şi obţine locul II la Turneul judeţean de tenis desfăşurat la Bistriţa; în anul 2007 se situează pe locul IV la Turneul de tenis de la Tg. Mureş, obţine locul II la Turneul judeţean de tenis, la Bistriţa, participă la mai multe turnee de la Cluj-Napoca şi de la Zalău rezervate juniorilor, toate la categoria 11-12 ani.

Din anul 2008 devine junior la categoria 13-14 ani şi participă la Turneul judeţean de tenis de la Bistriţa, unde obţine locul II, turneu dotat cu “Trofeul judeţean”.

Cea mai mare realizare o are în cadrul întrecerilor la “Cupa BCR” şi la Turneul de tenis de la Zalău, unde obţine binemeritatele locuri I.

Tot în 2008, la turneul “Trofeul Pinochio”, ajunge în finală şi se clasează pe locul II, după o întrecere acerbă şi spectaculoasă cu adversarul.

În prezent este legitimat tot la Clubul Sportiv “Tenis Electroplast” Bistriţa avându-l ca antrenor pe cunoscutul şi apreciatul Iulian Moga.

Are un sponsor formidabil, la care ţine foarte mult şi pe care îl respectă, fiind unicul sponsor, adică tatăl lui – OVIDIU DUMITRAŞCU, care face eforturi deosebite pentru procurarea echipamentului şi participarea la turnee, iar susţinătorii morali şi care trăiesc clipe palpitante alături de el sunt mama VICTORIA, draga bunică RODICA IONAŞCU şi prietenii.

Cea mai mare dorinţă a juniorului Dan Dumitraşcu este să ajungă un renumit şi valoros jucător profesionist, un campion al Bistriţei şi al României, aşa cum a fost Gabriela Szabo, pe care o admiră şi o consideră cea mai mare sportivă din judeţul nostru.

Sperăm ca forurile diriguitoare din tenisul judeţean să-l aibă în vizor, să-l ajute pentru a lansa noi vedete şi ar fi păcat ca valorile să se piardă.

Îl felicităm pe juniorul Dan pentru rezultatele obţinute, felicităm sponsorul (păcat că e singurul), familia, bunica şi prietenii care-l susţin, îi dorim să ajungă cât Gabriela Szabo sau mai mare, sperând să auzim cât mai curând de faptul că îşi confirmă valoarea pe care o are.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5