Cununa de pe Someş, primul spectacol pe scena de la Palatul Culturii, după un an de pandemie

Bucurie mare pentru membrii Ansamblului profesionist „Cununa de pe Someş” la întâlnirea cu publicul de acasă, după mai bine de un an de pandemie. Bistriţenii au răspuns invitaţiei artiştilor, sala de spectacole a Palatului Culturii fiind ocupată în limita maximă a locurilor disponibile, conform reglementărilor în vigoare, spectatorii demonstrând că le-a fost dor de artişti şi achiziţionând bilete pentru a le răsplăti evoluţia în ropote de aplauze.
Suitele de jocuri de pe Valea Şieului, din Maramureş şi din Banat, concepute de maestrul coregraf Teodor Puşcaş, i-au adus în scenă pe dansatorii ansamblului care au demonstrat, încă o dată, faptul că la Palatul Culturii fiinţează unul dintre cele mai îndrăgite ansambluri care, în cei peste 50 de ani de existenţă, a scris istoria tradiţiilor noastre.
Orchestra profesionistă, condusă de Alexandru Demeter, a prezentat piese din Transilvania, Sibiu, Oltenia, iar soliştii Larisa Bozbici, Teodora Florea, Marian Predescu, Florina Bălan şi Dina Vărărean Demeter au întregit, prin cântecele lor, spectacolul. Invitată de onoare a fost artista Maria Butilă, cu vocea şi energia ei, reuşind să-i facă pe bistriţeni să reintre în atmosfera spectacolelor de altădată, într-un spectacol prezentat de scriitorul Menuţ Maximinian, realizator emisiuni radio-tv.
Evenimentul este primul dintr-o serie de spectacole ce vor urma să aibă loc inclusiv în cartierele componente, managerul Palatului Culturii, Gavril Ţărmure, declarând că iubitorii de tradiţii vor fi şi pe mai departe în preocupările instituţiei, prin Ansamblul „Cununa de pe Someş”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5