Cum se face o pedichiura cuiva ca un profesionist

Vreti sa-i faceti pe altii sa se simta speciali? Va place sa ii rasfatati pe altii? Sau pedichiura este un hobby? Iata mai jos ce se preda la cursuri de calificare in acest domeniu.

Cum sa faceti o pedichiura profesionala

Umpleti baia de picioare cu apa calda. Adaugati un pic de spumant de baie in apa calda. O bucurie pentru picioare obosita! Puneti prosoapele si ustensilele necesare pedichiurii in pozitie.

Rugati-va clientul sa se aseze si sa puna usor ambele picioare in baia calda, cu bule.

Daca clienta dumneavoastra are oja veche pe unghii, curatati oja veche cu dizolvant si discuri demachiante din vata pentru indepartarea culorii, inainte de a le pune in baie.

Dupa 5-8 minute dupa ce si-a pus ambele picioarela inmuiat in apa, , luati un picior si incepeti sa frecati talpile cu o piatra ponce. Aceasta va exfolia celulele moarte de pe talpa piciorului.

Dupa aproximativ 5 minute, puneti piciorul inapoi in baie si scoteti-l pe cealalt si repetati operatiunea de curatare a calcaiului.

Odata ce acest lucru este facut, puneti-l in apa si scoateti primul picior. Daca exista crapaturi pe talpa piciorului, indepartati-le cu un aparat pentru indepartarea pielii moarte, intarite si a crapaturilor de pe calcaie si talpi.

Apoi, utilizati o crema exfolianta pe talpa piciorului. Puneti-l inapoi in baia de picioare. Scoateti al doilea picior si repetati operatiunea precedenta.

Apoi scoateti primul picior pentru partea finala. Se usuca usor piciorul cu prosopul si se freaca cuticulele unghiilor celor 5 degete cu o perie moale si crema hidratanta. Faceti acelasi lucru si cu al doilea picior

In timp ce crema inmoaie cuticulele, taiati unghiile cu grija.

Dupa ce toate cele 5 unghii de la picioare sunt taiate, luati chiureta de metal sau pila si curatati unghiile de murdaria si celulele moarte care au fost prinse sub unghii.

Dupa ce unghiile sunt curatate, luati pila de lustruire si curatati cuticulele in exces ale unghiilor. Impingeti cuticulele inapoi cu un betisor special de bambus.

Indepartati apoi pielea moarta a unghiilor. Piliti unghiile pentru a le da o forma frumoasa. Pilirea se face intotdeauna intr-un singur sens.

Cand toate aceste etape sunt finalizate, luati o perie unghiulara si curatati bine unghiile prin frecare. Apoi schimbati apa din cadita de pedichiura. Aveti grija ca apa din baia pentru picioare sa nu fie prea fierbinte, altfel va va arde piciorul clientilor si rugati clientul sa puna picioarele in apa pentru cateva minute.

Apoi luati crema de masaj sau uleiul de masaj si vom turna o cantitate generoasa peste piciorul clientului clientului nostru pe pielea umeda. Apoi incepem sa masam totul, tragand mana de-a lungul piciorului si inapoi din nou. Repetati acest pas de 3 ori. Dupa primele 3 ori, incepem sa facem miscari circulare de-a lungul piciorului. Apasati adanc in muschiul picioarelor, pe masura ce faceti acest lucru. Mergeti pana la genunchi si apoi rulati usor mana din nou pe picior. Faceti din nou acest lucru de aproximativ 3 ori. Finalizati cel de-al treilea pas, venind pana la nivelul degetelor de la picioare, incepand cu cel mai mic deget de la picior. Cu degetul aratator si degetul mijlociu si masati ferm prin fiecare deget. Deplasati-le de-a lungul talpii piciorului si cu degetele adunate in pumn si frecati talpa piciorului. Dupa acest pas, mergeti la glezna si frecati glezna clientului, incet. Repetati acest lucru cu alt picior al clientului.

Curatati uleiul de masaj cu un prosop din bumbac.

Acum treceti la unghii. Mai intai separam unghiile fie cu separatoare de unghii, fie cu hartie absorbanta. Apoi incepem sa dam pe unghii  un strat de baza. Odata ce toate cele 10 unghii sunt finalizate, dam cu  lac unghiile in culoarea pe care a ales-o clientul. Facem toate cele 10 cuie de doua ori. In cele din urma, aplicam un top transparent peste oja.

Odata ce acest lucru este facut, puneti usor picioarele clientului la papuci deschisi si asteptati 10-15 minute, pentru ca oja sa se usuce.

La finalizarea pedichiurii, clienta ar trebui sa fie foarte multumita de serviciul oferit. Toate aceste lucruri se invata la cursuri manichiura pedichiura. Daca va atrage domeniul, aveti toate sansele sa deveniti un adevarat profesionist daca le urmati.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5