Cum se calculează cotele la pariuri pe fotbal?

În momentul în care ești pasionat de pariuri sportive și vrei să ai succes, un pas important este să fii informat. Trebuie să știi totul despre echipele sau jucătorii pe care mizezi, dar te-ai întrebat vreodată cum sunt alcătuite cotele?

Pentru a explica acest lucru, o să luăm cazul operatorului NetBet, care impresionează prin oferta pe care o are nu doar pe pariuri sportive, ci și pe păcănele, ruletă, blackjack, poker, loterie și multe altele.

Fiind un operator de top (Licența nr. 1160651W000195 emisă de ONJN, valabilă până pe 30.06.2026), trebuie să știi că NetBet pariuri sportive efectuează câțiva pași cheie pentru a oferi utilizatorilor cote atractive și conforme cu realitatea.

În cele ce urmează, iți vom explica felul în care sunt stabilite cotele:

 

1. Analiza datelor

Operatorii lucrează cu echipe specializate care analizează toate informațiile posibile. Ei au la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a evalua probabilitățile pentru fiecare joc din punct de vedere statistic.

În analiza datelor sunt luate în calcul detalii precum rezultate anterioare, forma recentă, accidentări și suspendări, adică practic orice ar putea influența soarta unui joc.

În plus, operatorii apelează și la traderi care au grija să nu se primească pariuri peste limita acceptată de casă.

2. Proiecții cu privire la mize

După ce probabilitățile fiecărui rezultat au fost determinate din punct de vedere statistic, în calcul intră și proiecțiile cu privire la sumele ce se anticipează că vor fi mizate pe fiecare rezultat.

Este un pas foarte important deoarece trebuie păstrat un anumit echilibru la fiecare meci de fotbal. Dacă banii nu sunt împărțiți în proporțiile anticipate, operatorii pot avea pierderi semnificative.

Operatorii au algoritmi speciali creați care calculează aceste probabilități pe baza experiențelor anterioare și astfel prezic cu succes sumele estimate că vor fi plasate pe fiecare rezultat.

3. Marja

După ce au trecut de primii doi pași, casele de pariuri știu deja într-o măsură foarte mare la ce să se aștepte de la joc și cam cați bani vor fi rulați. Astfel, ei au putut să compileze cotele pentru fiecare piață, dar trebuie să se asigure că vor câștiga pe termen lung.

Dar operatorii au și ei costurile lor, care nu sunt deloc mici, ținând cont că au mulți angajați și investesc sume mari în dezvoltarea serviciilor pentru utilizatori și în promovare. Tocmai din acest motiv, operatorii se asigură încă din realizarea cotelor că au un mic avantaj.

Să luăm spre exemplu un pariu Sub/Peste 2.5 goluri. Dacă probabilitatea pentru fiecare rezultat ar fi de 50%, atunci matematica ne spune că o cotă ar trebui să fie de 2.00 pentru fiecare pariu. În realitate însă, cota va varia intre 1.90 și 1.95, în funcție de eveniment. Un procent va fi încasat astfel de operator, pentru a-și acoperi costurile de funcționare.

De ce se schimbă cotele?

Observăm adesea multe variații chiar și de la minut la minut înainte de începerea unor meciuri. Acest lucru se întâmplă din două motive.

1. Operatorii primesc vești noi care pot influența soarta rezultatului, cum ar fi o accidentare de ultim moment, o suspendare dictată în ultima clipă și tot așa.

2. Se mizează sume mari pe un rezultat. Chiar dacă proiecțiile inițiale de numerar sunt corecte, faptul că pe un anumit pariu se mizează sume mult peste așteptări poate duce la modificarea cotelor. În plus, în anumite cazuri, când mizele sunt suspect de mari, se poate ajunge chiar și la suspendarea acestui pariu. Trebuie spus și că operatorii licențiați sunt avertizați atunci când  există suspiciuni asupra unor evenimente și blochează meciurile pentru a pastra acest domeniu curat.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5