Cum să te îmbraci la biserică

Pentru toți oamenii, indiferent de religie, lăcașul de cult, biserica reprezintă locul unde găsesc alinare și se apropie de divinitate, dar totodată înseamnă și una dintre cele mai importante instituții  în susținerea valorilor tradiționale. De aceea, este important să respecți anumite reguli de conduită și de vestimentație, când te hotărăști să-i calci pragul.

Află din rândurile următoare cum să te îmbraci când mergi la biserică, pentru a avea o ținută adecvată și pentru a arăta respectul cuvenit unui asemenea loc.

Alege haine cu lungime decentă

Când mergi la slujba religioasă, la rugăciune sau la un eveniment de familie care are loc la biserică, ai grijă să alegi din garderobă articole vestimentare decente. Să nu porți fuste scurte sau rochii mulate, care scot în evidență formele. Renunță la decolteurile îndrăznețe și la șlițurile adânci, sunt total nepotrivite în acest context. Evită să porți jeans, iar dacă totuși preferi pantalonii, îndreaptă-ți atenția către croieli clasice, din materiale precum stofă sau bumbac.

Acoperă-ți corpul cu fuste lungi sau midi, rochii clasice cu croieli largi, jachete sobre. Poți alege fuste de damă în culori simple, fără imprimeuri stridente. Pentru o pată de culoare asortează o eșarfă sau un șal, pe care le poți folosi și să-ți acoperi capul, dacă o cere canonul pentru evenimentul respectiv.

Folosește puține accesorii și un machiaj discret

Când mergi la biserică nu trebuie să epatezi sau să-ți propui să te faci remarcată cu orice preț. De aceea, nu te împodobi excesiv, nu purta bijuterii voluminoase sau accesorii stridente. O cruciuliță pusă pe un lanț fin sau o camee discretă sunt mult mai potrivite.

Renunță la gențile voluminoase, în culori tari, pe care le porți de obicei când ieși în oraș. Optează pentru poșete mici, clasice, care să nu iasă în evidență. 

Machiază-te discret, fără a folosi ruj roșu, fard în exces sau lac de unghii în culori țipătoare. Fii naturală, frumoasă și cu sufletul deschis. Dacă-ți dorești totuși să maschezi anumite imperfecțiuni, este de ajuns să folosești un fond de ten simplu și un rimel discret.

Alege încălțăminte clasică

Pentru mersul la biserică se impune și alegerea unor pantofi potriviți, care să nu facă notă discordantă cu restul ținutei. Renunță la tocurile înalte, la modelele extravagante, cu decupaje mari, ori la cele cu pietre, funde sau catarame metalice voluminoase.

Optează pentru încălțăminte clasică, fie că este vorba despre pantofi în culori închise sau despre sandale cu toc jos, când vremea de afară impune o astfel de alegere. Reține totuși că nu se recomandă purtarea unor modele care să lase la vedere degetele de la picioare. Sunt total nepotriviți șlapii, saboții sau papucii. 

Aranjează-ți părul cât mai discret

Este de la sine înțeles că nu veți merge la biserică la fel de aranjată și de coafată ca și cum v-ați duce la un club de dans sau la o petrecere cu prietenii. Renunțați la cocul înalt, la codițele fanteziste, la părul tapat sau la șuvițele în culori stridente. 

Dacă totuși sunteți adepta unui astfel de stil, alegeți să vă acoperiți părul cu un batic sau o eșarfă, pentru a avea o ținută potrivită în lăcașul de cult. În anotimpul rece, puteți opta pentru o șapcă simplă din stofă sau o pălărie mică de fetru, în culori discrete.

Părul lung nu va fi purtat despletit, este suficient să-l prindeți în coadă de cal sau într-un coc mic. Dacă folosiți agrafe, bentițe, meșe sau alte accesorii de păr, aveți grijă să nu fie stridente, de dimensiuni mari sau în culori țipătoare. 

Mersul la biserică nu este un demers monden, ci o cale a fiecăreia dintre noi spre regăsirea spirituală și liniștea interioară. De aceea, este normal ca prin atitudine, ținută și vestimentație să păstrăm un echilibru între modernitate și decență.

Sursa: https://unsplash.com/s/photos/people-in-church

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5