Cum să alegi tipul de policarbonat în funcție de nevoi

Atunci când vrei să aduci îmbunătățiri grădinii tale, unul dintre cele mai utile materiale este policarbonatul. Cunoscut pentru proprietățile sale de protecție și de rezistență, policarbonatul a ajuns să aibă un număr mare de utilizări. Află cum poți alege tipul potrivit de policarbonat pentru proiectele tale și care sunt aspectele la care ar trebui să fii atent.

Ce este policarbonatul?

Policarbonatul este un material folosit cel mai adesea ca surogat sau înlocuitor pentru sticlă. Policarbonatul este un material termoplastic cu duritate mare, a cărui suprafața permite distingerea formelor de dincolo de o placă de material. Din acest motiv este de foarte multe ori utilizat în construcții civile sau industriale sau pentru realizarea serelor, a gardurilor sau a altor tipuri de delimitări. 

În plus, poți găsi plăci de policarbonat la preț bun, iar acest lucru este un avantaj deosebit al materialului. Paleta sa coloristică este amplă, ceea ce de asemenea contribuie la alegerea produsului pentru orice tipuri de aplicații, inclusiv proiecte DIY.

Cum se alege policarbonatul?

Policarbonatul trebuie ales mai înainte de orice în funcție de tipul proiectului pe care îl desfășori. Este important să știi foarte bine ce vrei să realizezi cu acest material, pentru a-l putea alege în funcție de caracteristici. 

 

Există trei tipuri de policarbonat din care poți alege și anume:

Policarbonat celular pentru confort termic

Acest tip de policarbonat poate fi folosit în siguranță pentru elemente de închidere, pentru copertine, garduri, pentru închiderea teraselor sau pentru orice alt tip de delimitare spațială. Aceste tipuri de plăci pot avea mai mulți pereți (care conferă de altfel și structura celulară), iar aceștia au un rol foarte important. Datorită dispunerii lor, ei pot ajuta foarte mult în ceea ce privește izolarea termică a spațiilor în care se folosește materialul. 

Pe lângă caracteristicile de izolare, policarbonatul celular este un material transparent, care permite trecerea luminii, dar care oprește razele ultraviolete.

Policarbonat profilat pentru grosime și rezistență

Așa cum îi spune și numele, acest tip de policarbonat se găsește sub o formă specială, ușor ondulată, profilată. Pot fi folosite aceste tipuri de policarbonat pentru construirea copertinelor, a acoperișurilor pentru foișoare, pentru acoperirea teraselor sau pentru orice tip de delimitare de tip acoperiș.

Caracteristica de bază a acestui tip de policarbonat este rezistența foarte bună atât la intemperii, cât și la șocuri mecanice și la expunere la raze UV. Datorită culorilor disponibile, acoperișurile realizate din policarbonat cutat sau profilat sunt deosebit de apreciate la nivel estetic. 

Policarbonat compact pentru amenajări diverse

Acest tip de policarbonat deține o rezistență mecanică foarte bună, în ciuda faptului că la nivel de aspect se aseamănă cu sticla. Policarbonatul compact este un material care poate fi folosit pentru o varietate de lucrări, de la simple la complexe și chiar proiecte DIY.  Policarbonatul compact este debitabil la dimensiunile dorite, fără a cauza spargerea plăcilor din care se taie. 

Policarbonatul pare să fie soluția viitorului în ceea ce privește structurile ușoare de acoperiș. Pe lângă caracteristicile de izolare și rezistența foarte bună la impact și la raze UV, policarbonatul își păstrează aspectul în timp. 

Acesta nu se decolorează și nu suferă variații de volum, nu se pătează și are o durată mare de viață. Aceste aspecte contribuie la decizia beneficiarilor de a folosi policarbonatul chiar și la interior, în cadrul pereților despărțitori, cum ar fi cei din zona băilor și a bucătăriilor. Pentru că materialul este ușor transparent, efectul la nivel de amenajare interioară este cu siguranță deosebit.

Alege așadar tipul de policarbonat dorit având în vedere caracteristicile, prețul și aspectul, dar și magazinele din care cumperi. Alege magazine specializate care să te ajute cu informații, în cazul în care vrei să afli mai multe detalii despre folosirea policarbonatului. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/gKMxcHB3U3E

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5