Cum iti poti recupera controlul asupra vietii daca suferi de tulburare Borderline?

Un procent destul de ridicat de tineri sufera astazi de tulburare Borderline, intrucat ritmul alert al vietii si neglijarea propriei sanatati ajung la un moment dat sa isi spuna cuvantul si sa afecteze organismul. Este vorba despre o boala psihica din cauza careia indivizii pot avea probleme atat pe plan personal, cat si pe plan financiar, dar care, cu grija si atentie poate fi tratata.

 Cei care vor sa fie foarte bine informati vizavi de aceasta tulburare au posibilitatea de a descoperi in randurile de mai jos cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie si de care trebuie sa tina cont!

 Schimbarea stilului de viata

Unul dintre principalele aspecte pe care medicii de specialitate le recomada tinerilor in prezent este acela de a-si schimba stilul de viata. Este adevarat ca adultii cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani se lasa prinsi in lupta pentru partea materiala, ajungand sa isi ignore cu totul sanatatea psihica, insa daca acestia nu fac o schimbare vizavi de stilul lor de viata, nu isi vor putea recupera echilibrul.

 De exemplu, indivizii trebuie sa inceapa sa faca sport, chiar daca este vorba despre cateva minute pe zi si, in acelasi timp trebuie sa isi modifice planul alimentar si sa introduca in aceasta alimente si bauturi sanatoase, datorita carora sa se simta mai bine si sa aiba mai multa energie.

Tulburare Borderline - ajutor de specialitate

Un alt aspect de care indivizii trebuie sa tina cont atunci cand vine vorba despre tulburare Borderline este ca trebuie sa ceara ajutor de specialitate cat mai repede atunci cand observa modificari la nivelul comportamentului propriu, dar si la nivel social.

 Este esential ca boala sa fie depistata cat mai repede, pentru a fi tratata mai usor. Schimbarile bruste de dispozitie, gandurile sumbre, dorinta de izolare sociala: toate acestea sunt semne care indica instalarea tulburarii la nivel psihic, iar indivizii nu trebuie sa le ignore.

 Cel mai multi dintre adulti fac greseala de a confunda problemele de sanatate cu rezultatele oboselii si a eforturilor pe care le depun zilnic. Cel mai bine este, insa ca ei sa mearga la un medic pentru a descoperi care este adevarul!

 Sprijin emotional

Chiar daca persoanele care sufera de Borderline sunt predispuse sa ii indeparteze pe cei dragi, indiferent daca este vorba despre prieteni sau despre membrii familiei, ele trebuie sa incerce sa nu faca acest lucru.

Sprijinul emotional joaca un rol elementar in recuperarea echilibrului psihic si fizic. Tinerii trebuie sa stie ca au la cine sa apeleze in cele mai dificile momente si care cei ce le stau alaturi sunt capabili sa inteleaga ca nu se simt bine din punct de vedere psihic.

Tulburarile psihice sunt extrem de dificile in general. Din fericire, astazi exista diverse tipuri de tratamente la care oamenii pot apela pentru a-si relua parcursul normal al vietii si pentru a se bucura de un trai linistit!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5