Cum funcționează un purificator de aer?

Aerul este o sursă vitală pentru organism, calitatea acestuia având un impact direct asupra sănătății organismului uman. Deoarece mediul înconjurător este din ce în ce mai poluat, oamenii simt nevoia ca, măcar în confortul propriei case sau la birou să se bucure de un aer proaspăt, fără impurități. 

Acest lucru este posibil prin intermediul purificatoarelor de aer, care sunt recomandate atât pentru susținerea sănătății, cât și pentru persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii (precum astmul sau bronșita) ori pentru bebeluși. Pentru a putea lua o decizie informată înainte de a achiziționa un astfel de produs, este esențial să înțelegi care este modul în care acționează. 

Cum funcționează purificatorul de aer? 

Unele dintre cele mai moderne purificatoare de aer sunt programate să funcționeze pe baza a trei etape - aspirare, reținere și descompunere. Primul pas este reprezentat de aspirarea particulelor nocive din aer, printre care se numără praful, microbii sau agenții patogeni. Acest lucru se poate realiza individual sau simultan în mai multe direcții, fie pe verticală sau orizontală.

A doua etapă presupune captarea substanțelor poluante din aer cu ajutorul unui filtru electrostatic realizat din fibre de sticlă. Acestea au capacitatea de a reține chiar și cele mai fine particule din aer, fiind potrivite chiar și în spații aerisite și igienizate constant. 

Procesul se poate finaliza prin descompunerea substanțelor reținute de filtru. Această etapă poate fi întâlnită la un purificator de aer cu tehnologia Flash Steamer, care reprezintă oxidarea (distrugerea) particulelor dăunătoare captate. În plus, se poate opta pentru un dispozitiv cu funcție de odorizare, care capacitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute din încăpere, precum fumul de țigară. 

De ce să folosești un purificator de aer? 

Beneficiile oferite de un aer curat sunt evidente, însă acestea trebuie contextualizate în cadrul unei locuințe sau al unui spațiu de birouri. Iată de ce ar trebui să folosești și tu unul:

Scapi de particulele de praf 

Praful este dăunător atât pentru sănătatea plămânilor, cât și pentru obiectele din jur. Folosind un purificator de aer vei avea mai multe tipuri de avantaje în același timp - pe de-o parte vei uita de grija strănuturilor și a aerului îmbâcsit care se poate forma chiar și după câteva ore în care ferestrele sau ușile au fost închise, iar pe de altă parte va fi nevoie să faci curățenie mai rar (praful nu se va mai așeza atât de rapid pe obiectele de mobilier). 

Uiți de problema alergiilor 

Alergiile, fie ele la praf, polen sau la animalele de companie pot apărea brusc și crea disconfort chiar și în perioadele de relaxare. Pentru a scăpa de această problemă, în situația în care tu sau un membru al familiei suferiți de alergii, poți opta pentru un purificator de aer. Acesta va filtra aerul pe care îl respirați, în timp ce va menține un grad optim de umezeală în interior. 

Sunt chic și benefice pentru sănătate 

Susținerea sănătății organismului prin contribuirea la un aer de calitate este un motiv suficient de bun pentru a încerca un purificator de aer, însă vei avea și alte avantaje. Dacă îți este teamă că acesta va ocupa mult spațiu sau va fi zgomotos, află că unele dintre cele mai noi modele sunt foarte ușor de integrat în orice stil ambiental, având un design minimalist. În plus, sunt silențioase și dispun de modul „sleep”, care permit un somn relaxat. 

Un purificator de aer funcționează în avantajul tău și al familiei tale, acestea fiind potrivite inclusiv pentru clădirile de birouri. În funcție de modelul ales, acesta poate dezumidifica sau umidifica aerul, în timp ce îndepărtează particulele nocive sau mirosurile neplăcute. Opțiunile sunt variate, motiv pentru care ar trebui să iei o decizie informată, bazată pe nevoile tale. 

 

Sursa: Shutterstock

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5