Cum alegem cel mai bun navigator GPS?

Cu siguranta esti o persoana care petrece zilnic foarte mult timp in masina. De la munca la alte lucuri cum ar fi, plecarile de la sfarsitul saptamanii, cu totii ne bazam pe masini pentru a ne duce la destinatia dorita. Masina a devenid mai degraba o necesitate decat un moft, iar uneori drumul poate fi cu peripetii daca nu stii cum sa ajungi. O solutie ca sa calatoriti in siguranta, sa evitati traficul si sa optimizati traseul pentru o conducere mai buna este gps-ul.

Gps-ul este pe piata de cativa ani si este inca este cumparat. Taximetristii si camionagii sunt cei care folosesc gps-ul. Ei spun ca fara un gps nu ar ajunge la destinatie, spun ca indica mai bine drumul fata de aplicatiile de mobil Google Maps si Waze. Poti vedea aici si GPS-uri care nu au nevoie de internet

Daca vrei si tu sa iti cumperi un gps, trebuie sa stii niste caracteristici. Mai jos iti voi spune la ce anume sa te uiti.

Caracteristicile unui gps

Este necesar ca gps-ul sa aiba ecranul mare, ca sa poti vedea mai bine. Un gps bun ar trebui sa aibe diagonala de 6inch. Un alt factor important pe care multi il ignora este interfata ecranului, aceasta trebuie sa fie simpla, nu complicata, sa nu dureze mai mult de un minut pana introduci destinatia.

Gps-ul trebuie sa fie confortabil in mana, cu butoane bine distantate, care sa va permita sa selectati usor functiile.

Unele modele au butoane mici si un joystick pentru a controla diferitele setari, in timp ce altele au ecran mai mare si butoane mai largi. Daca aveti degetele mari sau doriti sa utilizati gps-ul cu manusi, o unitate mai mare ar putea fi o optiune buna pentru dumneavoastra.

Majoritatea gps-urilor sunt pe baza de baterii reincarcabile sau baterii alcaline normale (AA sau AAA). Gps-urile cu baterii reincarcabile tin mai mult, in jur de 4h, cele cu baterii normale mai putin. Amandoua sunt la fel de bune.

Cele mai multe gps-uri vin cu harta lumii, dar daca aveti nevoie de o harta topografica mai detaliata pentru exploatare, va trebui sa dati mai multi bani. Unele suporta chiar si harti de navigatie marina.

Memoria este si ea importanta, pentru ca aceasta face ca, gps-ul sa va dea directia mai repede. Un gps bun, ar trebui sa aibe o memorie RAM de 128MB si un procesor cu frecventa minima de 800MHz.

Cablul de conectare

Acest lucru ii permite gps-ului sa se conecteze la calculator sau telefon pentru a descarca si incarca informatii. Dar aveti grija, aceste cabluri pot fi costisitoare. Cel mai bine ar ca gps-ul sa aibe conectivitate bluetooth sau wireless, in felul acesta va puteti conecta mai usor.

Garantie

Este bine ca gps-ul pe care l-ati cumparat sa aibe o garantie de 1-2ani.

Gps-urile se ataseaza pe parbirz sau pe bord  cu o ventuza, impiedica alunecarea, dar poate sa reduca vizibilitatea soferului si poate fi predispus la furt. Deci, asezati-l in asa fel incat sa aveti o buna vedere si scoteti-l din suport atunci cand va dat jos din masina. Nu va ia mult timp. Mai bine sa fiti precauti, decat sa va sparga masina.

Speram ca sfaturile noastre ti-au fost de ajutor, iar cand te duci sa iti cumperi un gps sa stii la ce sa te uiti.

Sursa Recomandari-Specialisti.ro

Comentarii

16/02/18 11:38
Comentator

PROBLEMA nu este in aparatele de navigare, marci, preturi etc. etc. ci in faptul ca se construiesc o gramada de artere noi de circulatie si se schimba unele sensuri de circulatie si te trezesti dirijat pe "camp" ... prin "paduri"... ori cu un "perete" in fata ta transversal pe drum si mai ales soferii de TIR-uri, se trezesc blocati in trafic de trebuie sa fie "intorsi " cu elicopterele militare ... indaratulea...
Efectiv la noi in Romania, daca n-ai si harta langa tine, risti s-o "iei in barba " cu aceste navigatoare , care sunt bune DOAR ASA IN PRINCIPIU si trebuie sa fi cu ochii pe hartile fizice si pe indicatoarele rutiere, ca si " pe butelie" ( cum era vorba din vremea comunista ) ... daca vrei sa n-o patzasti .

18/02/19 15:43
it

Autorul articolului mai are mult de invatat pana sa ajunga sa ne spuna cum alegem un navigator gps?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5