Cum ajungi de la Bistrița la Monaco?

Dacă vă doriți să vizitați sudul Franței, unul dintre cele mai populare și frumoase părți ale Europei, aflați că nu este chiar atât de complicat, chiar dacă locuiți în Bistrița. Există foarte multe posibilități de transport și, de asemenea, nu trebuie să cheltuiți o avere dacă doriți să vă distrați la Monaco. Mai jos, aveți câteva sugestii care pot fi un punct de pornire în călătoria dumneavoastră.

Din 2010, Bistrița se mândrește cu un aerodrom, nu și cu un aeroport însă. Pe când vom vedea avioane comerciale aterizând în Bistrița? Deocamdată nu știm, însă există legături bune între aeroportul cel mai apropiat de oraș, și anume Cluj-Napoca, și de orașele europene. 

 

Aeroportul din Cluj Napoca se află la o distanță de 71 de km de Bistrița Năsăud.  Destul de aproape se află și cel de la Târgu Mureș (74 de km), iar cel de la Baia Mare se apropie de 90 de km. Cluj-Napoca, fiind și un oraș mai mare, ar fi cea mai bună opțiune deoarece aveți șanse să găsiți mai multe curse spre sudul Franței. Dar să vedem ce companii aeriene zboară acolo! Blue Air și Wizz Air au zboruri destul de multe spre Nisa, aeroport aproape de Monaco. În luna iunie, în jurul datei de 20,  puteți găsi bilete de avion dus-întors la 169 de euro. Și Lufthansa zboară din Cluj, iar diferența de preț nu este deloc mare. Puteți găsi bilete spre Nisa la 173 de euro, însă veți avea escală. De la Nisa, este foarte ușor să ajungeți și în Monaco. Coasta de Azur are un sistem de transport public extrem de bine pus la punct și nu este absolut deloc scump. Sunt autobuze și trenuri care conectează cele mai importante stațiuni. De exemplu, dacă vă decideți să vă luați cazare în Cannes sau Nisa, însă vreți să petreceți în Monaco, nimic mai simplu. Rezervați un bilet și puteți să vă întoarceți și noaptea la cazare, deoarece transportul public merge cam tot timpul. Cum se cumpără un bilet? La tramvai și la autobuz, este bine să aveți mărunt la voi, deoarece se cumpără fie din stațiile de tramvai, fie plătiți la șoferul de autobuz. Linia 100X este linia de autobuz care duce din Nisa către Monaco, iar linia 200 spre Cannes. Stația de unde puteți să le luați se numește Piața Garibaldi. Prețul unui bilet este de doi euro. Dacă doriți să călătoriți cu trenul, este și mai simplu. Există automate de bilete în fiecare stație și aici puteți plăti fie cu cardul, fie cash. Puteți să-l luați direct de la aeroportul din Nisa. Prețul unui bilet? În jur de șapte euro, însă veți ajunge și mai repede cu acest mijloc de transport. Dacă doriți să vizitați Saint Tropez, puteți ajunge și cu ajutorul unui ferry-boat, prețul este destul de piperat însă: 64 de euro și nici nu găsiți foarte multe curse pe zi. 

Dacă doriți să vă luați cazare fix în Monaco, căutați foarte bine înainte să plătiți. Cu toții știm că aici este cel mai scump loc din lume, iar o casă modestă depășește un milion de euro. Însă, dacă aveți noroc, puteți găsi apartamente de închiriat la prețuri rezonabile pentru această zonă. De exemplu, la sfârșitul lui iunie, puteți găsi un apartament nou mobilat, cu tot ce aveți nevoie la 170 de euro pe noapte, însă dacă veți merge mai multe persoane, prețul per persoană este acceptabil. O altă variantă de cazare este în Cannes, unde există și mai multe variante, ba chiar ați putea găsi un apartament pe Airbnb foarte rentabil. 

Vă veți întreba ce ați putea vedea în Monaco? De cum veți ajunge pe Coasta de Azur, veți rămâne uimiți. Peisajele superbe și apusurile de poveste ce “cad” peste iahturile de milioane de euro din port vă vor rămâne mult timp întipărite în minte. 

Bineînțeles, să nu uităm de cazinourile care sunt celebre în toată lumea și nu, nu trebuie să fiți îmbrăcați în haine de mii de euro sau să cheltuiți o avere ca să intrați aici. Oricine poate intra și se poate delecta cu urmărirea unei partide de poker jucate poate chiar de jucători profesioniști de poker. Pentru că, așa cum știm, aici au loc o grămadă de turnee PokerStars, turnee de blackjack sau ruletă. 

Să nu uităm însă că Monaco este și locul unde se desfășoară celebrul raliu de Formula 1, Monaco Grand Prix. Acesta are loc în fiecare lună de mai și deja a ajuns la a 76-a ediție. Anul acesta are loc între 24 și 27 mai 2018. 

Depinde de dumneavoastră ce buget ați alocat pentru această călătorie, însă există variante pentru orice buzunar. Nu este musai să luați cina la cel mai scump restaurant, ci este extrem de plăcut să cumpărați ceva local și să mâncați în timpul unei plimbări pe promenadă. Priveliștile sunt într-adevăr spectaculoase. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5