Cu Eminescu în suflet şi in inimă. Sărbătoare de Ziua Culturii Naţionale, la Cercul Militar Bistriţa

Cultura reprezintă arma de păstrare a identității naționale și moștenirea pe care noi, cetățenii statului, trebuie să o transmitem generațiilor următoare.
Data de 15 ianuarie are două semnificații: Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 173 de ani de la nașterea scriitorului național, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).
Cu acest prilej, Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’ a desfășurat, simpozionul ,,Cu Eminescu în suflet și în inimă’’. În cadrul evenimentului a fost evocată semnificația Zilei Culturii Naționale de către inspectorul şcolar de limba română, prof. dr. Claudia Feldrihan, au fost recitate poezii de elevii Școlii Gimnaziale ,,Ștefan cel Mare’’ și susținute reprezentații artistice de către Muzica Militară a garnizoanei Bistrița, soliștii prof. Roxana Costeanu, prof. Cristian Con și plt. Alexandra Moise-Popescu, Ansamblul folcloric ,,Doinița’’ al Cercului Militar Bistrița, Grupul Folk al Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’ și Grupul Vox Animae coordonat de prof. Ana-Maria Dragonici.
La activitate au participat general de brigadă Cornel-Traian Scurt, reprezentanții autorităților publice locale, militari activi, în rezervă și retragere, precum și elevii și cadrele didactice din municipiul Bistrița.

Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5