Criză şi destin

Încheiem articolul din numărul precedent cu ideea că dramatica criză economică a prezentului lumii capitaliste are profunde rădăcini în însăşi imoralitatea sa. Există un factor esenţial moral în toate marile epoci din istoriile lumii, care încălcat fiind, creează dezechilibre ce impun apoi soluţii radicale… exemplele sunt multiple, dar extrem edificatoare… căderea Imperiului Roman de Apus – 476 AD – s-a datorat şi hipercentralizării imperiale în Roma, fără o adaptabilitate necesară la graniţele cu barbarii, care până la urmă au străpuns toate structurile Imperiului, ducând la prăbuşirea sa… căderea Imperiului Bizantin – 1453 AD – s-a datorat marilor neînţelegeri între creştinii lumii medievale, iar turcii au intrat în Europa… unde au şi rămas până azi, înmulţindu-se chiar… la fel cu Napoleon sau Hitler, care au dorit ca întreaga Europa să le aparţină… înfrângerile celor două imperii, cel francez în 1815, iar Reichul German în 1945 exprimă limpede aberantoismul liderilor săi… căderea Imperiului Sovietic în 1990, altoit pe ideologia comunistă ne confirmă încă o dată prăbuşirea de mari sisteme militare şi ideologice, economice chiar datorat imoralităţii lor… iată că e rândul Americii… Cum?

America imorală? Cum? America sfidătoare?… Tocmai America?… Nu e oare ea, ţara drepturilor omului “the rights of Human Being”, a Constituţiei pentru popor “We, the people of the United States”, Pământul Făgăduinţei “the Promise Land” pentru milioane şi milioane de năpăstuiţi din toată lumea “imigrant country”, printre care mă număr şi eu! Ba da, este, şi să sperăm că va fi! Dar asta nu e de ajuns, fiindcă o ţară, precum şi economia are multe, foarte multe componente! Iar COMPONENŢA MORALĂ, a corectitudinii, egal în politică sau cea financiară este o determinantă fundamentală pentru individ, comunitate, popor, mai mare, mai mic sau superputere mondială “world superpower”… greşeli ale Americii în ultimii 10 ani? Multe şi grave! Să începem cu cele politice… Bombardarea Iugoslaviei, a Belgradului chiar în noaptea de Înviere creştină – 1999, cu furtul teritorial din Kosovo, care pământ sârbesc este oferit kosovarilor albanezi! Mai grav e ca o parte a Occidentului susţine încă această distorsiune istorică, creştină şi imorală!!!

Continuăm cu războiul din Irak al Americii în care sub pretextul armelor de distrugere în masă “Weapon of Mass Destruction” şi răsturnarea dictatorului Saddam Hussein, s-a ocupat un teritoriu bogat în… petrol! Dar, o teribilă şi extrem de tragică resurecţie a terorismului Al Qaida “Principiul Războiului Sfânt” a răsturnat planurile agresorului american, care s-a lovit de… agresiunea terorismului! “Aggression against Aggression”, cu sute de mii de pierderi de vieţi nevinovate, cu distrugeri masive în infrastructura unei ţări, cu traume psihice incalculabile de ambele tabere, cu alte sute de miliarde de dolari pierduţi prin deşerturile… sâmbetei “desert loss”… ce caută oare America şi aliaţii săi, printre care şi România, în Afganistan, deocamdată, nu ştim prea bine… cert e ca talibanii se revitalizează din nou, iar pierderile aliaţilor, care suntem noi, mai mult sau mai puţin cruciaţi cresc… din câte ne reamintim, nici cruciadele creştine de la începutul Mileniului II nu au reuşit mai mult întru eliberarea Ţării Sfinte! Există un D-zeu al dreptăţii “the Righteous God” atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici, atât pentru puternici, cât şi pentru sărmani “strong or poor”! aroganţa şi ignoranţa sionismului de sorginte americană s-a dovedit a fi un dezastru pentru cei ce l-au provocat… iar consecinţele gravelor orbiri “blindedness” se văd… Dramatic!

Criza este starea de insuficienţă, de neîmplinire a unor pretenţii minime, atât financiare, cât şi morale; am văzut în articolele precedente câteva din dramele lumii capitaliste, cu aceste şocuri “tunuri” monetare venite din America (tunuri, tunuri de sute şi mii de MILIARDE de dolari, nu “şmenuri” ale şmecheraşilor noştri mioritici); cred că pentru o completare a tabloului gravelor suferinţe actuale ar fi necesare şi câteva exemple din şocurile imorale ale fostului port-drapel capitalist “capitalist carrier flagg”… “the former one”… doar câteva, nu vă speriaţi, fiindcă altfel ne-ar trebui romane… deci, să vedem… da, 1991 – Războiul din Golf împotriva Irakului… US Army câştigă în mai puţin de trei luni războiul, se întoarce victorioasă acasă “at home” şi în câteva săptămâni, mai toţi eroii noştri se îmbolnăvesc ciudat! Medici, analize, spitale, evocaţi, mai ales avocaţi, şi se stabileşte un aşa-zis sindrom de boală a… Golfului, în care cei pretinşi bolnavi încasează stipendii suplimentare, pensii chiar… Dar, după cum se ştie în Golf au participat şi alte naţiuni, englezi, francezi, olandezi, care şi mai ciudat, nu au niciun simptom de Golf, adică ameţeli, vertij, leşin! Care să fie explicaţia?

În America, pe temeiul tuturor drepturilor, şi a celor reale, cât şi mai ales al celor inventate, avocaţii pot construi orice caz, chiar din nimic, încasând onorarii ultra-consistente… Guvernul USA a plătit până acum peste 300 de milioane dolari, în analize, pensii, onorarii, fără să se stabilească dacă această boală e reală sau nu!!!

1999 - Preşedinte la Casa Albă este Bill Clinton, care îmbătat de americanisme şi uitând că simbolul Americii e Casa Albă, unul din ele, desigur, invită la o partidă de sex o practicantă, Monica Lewinsky, care toarnă apoi tot, scandal în Congres, dar Bill al nostru este şantajat, să preseze Germania să contribuie cu nişte miliarde la aşa-numitul “Zwngsarbeit” inventat la peste 50 de ani de la terminarea războiului din 1939-1945; Germania este nevoită să plătească, deşi ea a plătit miliarde de miliarde la toţi, dar ştiţi ce onorarii şi-au tras avocaţii americani din acest murdar şantaj? Nu mai puţin de 450 milioane de dolari! Oare US Army sau Israel Army vor plăti vreodată ceva pentru nenorocirile produse altora?

Să vedem, istoria este deschisă şi în continuă schimbare!

Anii 2000 până azi… o întreagă serie de preoţi catolici sunt acuzaţi de abuzuri sexuale la copii de la bisericile la care păstoresc… dar, atenţie, acuzaţiile vin la peste 10, sau 15 sau chiar 20 de ani de la presupusele fapte! Totul pe bază de declaraţii, fără nicio probă reală… nu spun că nu ar fi existat şi “child abuse”, dar “american justice” ia totul de bună şi obligă bisericile la compensaţii financiare de multe milioane de dolari. Aţi ghicit cine ia onorarii grase. Desigur avocaţii noştri, pe fondul unor inechităţi juridice extrem de grave! Deloc surprinzător, o parte din acuzatorii noştri recunosc după proces că au minţit pur şi simplu… păi dacă în America se poate minţi orice, atunci ce să ne mai mirăm de Wall Street, bănci, daa, s-a ajuns la falimentul bancar nr. 25… iar alte bănci îşi reduc puternic personalul… Bank of America a anunţat o reducere de 35.000 de angajaţi… Imoralităţile se plătesc scump în istorie indiferent de cine eşti…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5