Cristina Iurișniți: Solicit prefectului adoptarea purtării obligatorii a măștilor de protecție în spațiile publice și în județul Bistrița-Năsăud !

Solicit prefectului Dolha adoptarea purtării obligatorii a măștilor de protecție în spațiile publice și în județul Bistrița-Năsăud !

Având în vedere evoluția îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri din cauza noului coronavirus, precum și creșeterea alarmantă a numărului de cazuri care necesită terapie intensivă în urma acestor îmbolnăviri, am solicitat astăzi Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud să instituie de urgență, la nivelul județului județului nostru, măsura obligativității purtării unor măști de protecție în spațiile publice.

Această măsură profilactică, de acoperiere a gurii și nasului – principalele căi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 – cu o mască de protecție, ar scădea considerabil riscul contagiunii virusului în contextul actualei epidemii. O astfel de măsură a fost deja adoptată în județele Maramureș, Iași, Vaslui și Galați. In județul nostru deja localitățile Șieu și Beclean au adoptat deja această măsură.

Deși, până la ora actuală, ordonanțele militare au reușit să controleze ritmul de creștere al cazurilor de îmbolnăvire, cetățenii se deplasează în continuare, iar evoluția epidemiei arată că este posibil ca România să atingă capacitatea maximă pe secțiile ATI din spitale în aproximativ 10 zile.

Odată cu instituirea acestei măsuri, pe care o consider obligatorie și de maximă urgență, autoritățile județene ar trebui să se implice direct în facilitarea aprovizionării tuturor farmaciilor din localitățile din județ cu o cantitate îndestulătoare de astfel de măști de protecție.
De asemenea, în urma solicitărilor primite din partea cetățenilor din comuna limitrofă Ciceu Mihăești, solicit prefectului Dolha o mai mare vigilență pentru a reduce la maxim impactul focarului de infecție din Reteag.
De asemenea solicit o #Implicare reală din partea poliției și a primăriei Reteag în monitorizarea respectării regulilor de izolare pe perioada stării de urgență!

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5