Cristian Niculae: Comisie de negociere pentru cumpărarea stadionului Jean Pădureanu. Parcul municipal va fi extins! Un nou stadion, la Unirea

         Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune în prima şedinţă de Consiliu Local înfiinţarea unei comisii de negociere pentru cumpărarea stadionului „Jean Pădureanu” de la lichidatorul judiciar. Odată achiziţionat, stadionul va fi folosit până la construcţia unei noi arene în Wonderland, iar ulterior va fi demolat, aici urmând să fie extins Parcul municipal.

         „Un proiect de care eu vorbesc de doi ani şi jumătate, prin asocierea Consiliului Judeţean cu noi, prin faptul că preşedintele Radu Moldovan cunoaşte necesităţile acestui oraş, intră în linie dreaptă. Am vorbit de foarte multe ori de extinderea Parcului municipal, de faptul că în zilele de vară Parcul municipal este supraaglomerat şi că trebuie să ieşim cu acest parc la malul râului Bistriţa. Cred că acest proiect va fi realizat prin ajutorul pe care ni-l dă Consiliul Judeţean, prin finanţarea unui stadion – pentru că nu putem să desfiinţăm o bază sportivă fără să avem o altă arenă în aceeaşi unitate administrativ-teritorială. (...) Este necesar ca Parcul municipal să fie extins. Proiectul va fi realizat în mai multe etape”, a explicat Cristian Niculae.

         Acesta a precizat că anul trecut municipalitatea a dat în administrarea Consiliului Judeţean  o suprafaţă de trei hectare, în Unirea, pentru realizarea Complexului Sportiv Polivalent care include Sală polivalentă, teren de handbal exterior, teren de baschet, pistă de alergare (sprint), amenajări pentru săritura în lungime, triplusalt şi săritura în înălţime.

         „Astăzi a fost depusă la Primăria municipiul Bistriţa cererea de transfer a încă 12,5 hectare de teren, în aceeaşi zonă pentru construirea noului stadion „Jean Pădureanu” în Complexul de agrement din Unirea, cu o capacitate de 10.000 locuri, la standarde UEFA. În parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi FRF, pe acelaşi amplasament va fi construit un teren sintetic de dimensiuni oficiale, care va avea şi o pistă de atletism omologată pentru competiţii naţionale şi internaţionale. Cred că acest proiect este vital pentru oraşul nostru şi pentru bunăstarea bistriţenilor . Vă asigur că, în cel mai scurt timp vom cumpăra stadionul „Jean Pădureanu” şi după ce vom avea construit şi dat în folosinţă noul stadion „Jean Pădureanu” din Complexul Unirea, vom căuta surse de finanţare pentru a-l demola şi a-l transforma în parc”, a mai spus viceprimarul Niculae.

         Parcul municipal are o suprafaţă de aproximativ 5 ha, în timp ce stadionul şi anexele au o suprafaţă de 4,5 ha, practic ar fi o dublare a suprafeţei de petrecere a timpului liber, menţiona viceprimarul.

         Potrivit acestuia, în proiectul de buget pentru 2019 vor fi alocaţi bani pentru un studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor râului Bistriţa.

      

Comentarii

27/02/19 17:58
Vizitator

Tara arde si baba se piaptana. Astia nu-s intregi la minte. Bistrita nu mai are fotbal si ei vor sa mute stadionul, ca sa extinda parcul. Stadionul din Bistrita are o anumita istorie din perioada de GLORIE a fotbalului bistritean si el trebuie sa ramana acolo unde este in prezent. Cu atat mai mult cu cat gruparea sportivă GLORIA s-a întemeiat la Bistrița în anul 1922, peste 3 ani serbeaza centenarul. Si apoi de ce sa faci un stadion nou cu 10.000 de locuri cand actualul stadion care are acum 7000 de locuri, poate fi extins daca e necesar prin construirea unei peluza pe latura vestica (in spatele tabelei de marcaj).
Pe de alta parte, mutarea stadionului pentru extinderea parcului este o idee tampita atata vreme cat parcul se poate extinde prin amenajarea padurii Codrisor. In acest sens exista inca din 2015 o hotarare a Consiliului Local. De fapt ideea a fost lansata de un PSD-ist despre care sa spunea ca e altfel decat Cretu, ceea ce nu s-a demonstrat.
Vezi:https://www.timponline.ro/ce-sanse-sunt-sa-apara-blocuri-in-locul-stadio...

01/03/19 10:01
cititor

Ma, ati vazut ca lumea sare-n sus de c*r cand ati vrut sa le pompati bani la greu astora cu stadionul privat ... si ati gasit o varianta , sa cumparati clubul privat cu totul , ca doar "pacostea "asta financiara ne mai trebuia noua pe cap , ca n-avem noi destule alte prioritati unde oameniilor le trebuie canalizare, apa curenta, gaz, strazi asfaltate sau macar amenajate corespunzator si curent electric. Voi, efectiv azvarliti bani pe stadionul ala...
Maaa, sport nu iseamna sa joace fotbal 22 de fotbalisti... si in tribune sa manance samburi si sa-i "spurce "pe cei din teren cu tot felul de injuraturi, alte cateva mii de "put.tu.rosi " care se uita la meciuri .
Investiti banii daca tot va mananca-n invers... intr-un program, ca sa faca sport public toata lumea... nu doar sa stea si sa se uite cum se joaca altii fotbal .

11/03/19 16:42
Vizitator

In legatura cu ideea tampita privind demolarea stadionului „Jean Pădureanu” si mutarea lui in Unirea , ziarul Bistrițeanul.ro a demarat un sondaj printre bistrițeni, oferindu-le ocazia de a-și exprima punctul de vedere. Sondajul a avut un impact pentru peste 21.510 persoane, aproape 4.000 de interacțiuni, peste 70 de comentarii, 39 de distribuiri și 4.200 de voturi.
Rezultatul sondajului arata ca 81% din bistrițenii care au răspuns – s-au declarat categoric împotriva demolării stadionului, in timp ce numai 19% ar fi de acord cu demolarea. Prin urmare, cei care vremelnic sunt la administratia orasului trebuie sa tina seama de opinia publica si nu sa faca totul dupa mintea lor cea proasta, ca doar nu sunt pe mosia lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5