Cărţile prietenilor mei,

Cristian Nicula „Tehnologia Informaţiei”(Editura Napoca Star, Cluj-Napoca,2o1o)

Pe bună dreptate, cei care mă cunosc,se aşteaptă cu siguranţă să citească despre vreo carte de poezie sau proză,fără a se gândi nici o clipă că este vorba de cu totul altfel de carte. Astfel, cititorul va afla,de astă dată,informaţii despre cartea prietenului meu Cristian Nicula „Tehnologia Informaţiei”(Editura Napoca Star, Cluj-Napoca,2o1o),o carte cu totul deosebită prin conţinutul săuimportanţa informaţiei, pe care eu aş numi această carte “ghid practic al infor-maticianului” şi cred că nu greşesc cu nimic spunând acest lucru,întrucât cartea în cuprinsul ei, ne oferă informaţii despre o serie de repere pe care trebuie să le respecţi in folosirea calculatorului racordat la internet.

Astfel facem cunoştinţă cu capitoale clarificatoare privind Utilizarea Windows, Microsoft Word,Microsoft Excel, Microsoft Power Point,Internet, Microsoft Outlook, cartea încheindu-se cu Noţiuni de bază. O carte pe care dacă o ştii, poţi spune că a-i pătruns tainele tehnologiei informaţiei şi,cred,că nu este puţin lucru.

Descendent al unei familii de gospodari harnici din Târlişiua,

Satul în care în 1885 venea pe lume Liviu Rebreanu, într-o noapte în care ploua cu stele,devenind creatorul romanului românesc modern. Aşa se face că, Cristi, ajutat îndemersul său publicistic de prof. Nelia Nicula,soţia sa,o strălucită filoloagă, autoare ea însăş autoare a unor studii interesante în literatura română, apoi prof. dr. Vasile Marc,fostul general de la învăţământ, prof.Petru Ortoanu, prof.drd.Lia Săplăcan, prof.Daniel Stanciu, prof.Elisabeta Stanciu, prof.

Flavius Mureşan, prof.Adriana Ciobanu, prof.Cosmin Timaru, prof.Petru Drăgan,

prof.Cristina Cantor, prof.Liana Todoran,toţi aceştia avându-l ca referent ştiinţific pe drd.Iosif Nicuşor Ursa,coperta fiind executată de Tiberiu Rus, tiparul fiind executat încondiţii grafice bune de către Tipografia “Popa Impact”,o Tipografie,care pe zi ce trece,capătă experienţă în domeniu,iar produsul lor este cât mai atractiv.

Iată deci o carte, care déjà circulă cu interes în rândul elevi- lor şi cadrelor didactice de la Colegiul “Petru Rareş”, şi cred că nu ar fi lipsit de

interes ca această carte să fie retipărită într-o nouă ediţie şi distribuită pe piaţa de vânzare a cărţii, adică prin librării. Ar fi un lucru benefic pentru multă lume,mai ales că internetul a căpătat o răspândire pe măsură. Aşa am păţit şi eu,cu acest articol, pe care îl scriu prima dată la internet,mai ales că profesorul şi directorul Cristi Nicula mi-a “pus creionul în mână”,vorba ceea. Îi mulţumesc ,îl felicit şi-i doresc la mai multe succese!

Comentarii

23/12/10 11:54

Sa ne traiesti Cristi!!! Salutari din Baia Mare si toate cele bune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5