Vai de săracu’ prefect!

Cristian Florian este cel mai prost plătit reprezentant al Guvernului din ţară

Cristian Florian a fost în 2010 cel mai slab plătit prefect din ţară, potrivit unuit top realizat de cei de la Econtext.ro. Reprezentantul Guvernului din judeţul Bistriţa-Năsăud încasa lunar, potrivit sursei citate, doar 3.374 lei. Calculul a fost făcut în baza ultimei sale declaraţii de avere, prin raportare la veniturile salariale obţinute în 2009, la care au fost aplicate şi reducerile salarile. Informaţia ar fi fost mai aproape de adevăr dacă Florian şi-ar fi reactualizat formularul până în 15 iunie, aşa cum prevede Legea 176/2010.

Probabil că salariul înaltului funcţionar public de Bistriţa-Năsăud este corelat şi cu vechimea, că doar n-o fi vorba despre performanţă?

Mult mai bine, ce-i drept, stau colegii lui din ţară. Prefectul din Iaşi a primit anul trecut un salariu de 85.513 lei, ceea ce ar însemna 7.126 lei lunar! În schimb, următorii 11 prefecţi au salarii de peste 6.000 de lei. Alţi 11 prefecţi au salarii de peste 5.000 de lei pe lună. La coada clasamentului sunt cei din Suceava, Satu Mare, Alba şi Cristian Florian.

Una peste alta, prefectul nostru nu are nimic. Nici salariu mare, nici conturi bancare, nici măcar maşină, deşi toată lumea îi cunoaşte BMW-ul…O fi luat-o pe …una din cele două firme la care este asociat, altfel nu înţelegem de ce nu-şi declară autoturismul din garaj. Apropo, oare îi ajung banii ca să alimenteze maşina, să plătească cheltuielile la casă şi apartament şi rata la bancă? Vai de săracu’ prefect!

Salariile declarate …sunt altele

Şi pe când să ne apuce compasiunea, ne aruncăm o privire şi pe site-ul Instituţiei Prefectului. Dacă cei de la Econtext.ro s-ar fi luat şi după informaţiile postate aici, observau că lucrurile nu stau aşa de prost pentru Florian. În fapt, acesta a încasat, în 2010, între 4187 lei (în decembrie) şi 5.647 lei (în iunie). Altfel spus, niciodată sub 4.000 lei. În ianuarie 2011, pe “fluturaşul” prefectului scria 4.134 lei.

Aşa mai merge, că doar n-o sta prefectul atâta timp la serviciu pentru nişte mărunţis.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5