Credință, mărturisire și slujire în Parohia bistrițeană Domnești

În ceasul serii, credincioșii parohiei Domnești s-au adunat în biserică, acolo unde alături de părintele paroh Florin Gordon au fost prezenți pr. Aurelian Poptean  de la Mărișelu,  pr. Ioan Creța  de la Șieu,  pr. Viorel Gotea de la Ardan și pr. Ovidiu Cimpoieș de la Posmuș,  preoți ce formează Cercul Pastoral Misionar Valea Șieului I, pentru a aduce slavă Sfinților Împărați cei întocmai cu Apostolii încununați Constantin și mama sa Elena. 
Manifestarea a debutat cu săvârșirea slujbei Acatistului în cinstea celor doi mari sfinți ai bisericii noastre,  de care așa cum de altfel mărturisește și imnul acatist este legată manifestarea liberă a credinței noastre prin edictul de la Mediolanum din 313 prin care creștinii se puteau închina liber, mărturisirea credinței dreptmăritoare în dumnezeirea Fiului prin Sinodul I ecumenic de la Niceea din 325 și faptele credinței prin aflarea Sfintei Cruci a Domnului și arătarea ei poporului  la 14 septembrie 326, construirea de biserici și abrogarea pedepsei cu moartea prin crucificare.
După terminarea imnului Acatist pentru întreaga comunitate a fost citită rugăciunea de mulțumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu,  iar părintele Viorel Gotea de la Parohia Ardan cu un dar aparte a prezentat înaintea credincioșilor cateheza practică ce a purtat titlul " Proscomidia- slujba de pregătire a cinstitelor daruri". O cateheză de o importanță deosebită, credincioșii putând vedea efectiv unde și cum se folosește prescura și vinul adusă de către ei la Sfântul Altar pentru ca mai apoi să devină trup și sânge.
Părintele Viorel, un bun vorbitor dar și slujitor cu blândețea-i caracteristică și darul  transmiterii lucrurilor pe înțelesul tuturor ne-a purtat de la  peștera Betleemului până la poalele Golgotei, arătând valoarea fiecărui nume pomenit precum și modul în care trebuie să ducem jertfa la Altar.
La finalul catehezei părintele paroh Florin Gordon a adus mulțumiri tuturor preoților dar și credincioșilor prezenți, care nădăjduim să fi avut o atenție aparte care să devină lucrătoare prin fapte iar numele fiecărui pomenit să fie înscris în cer.
 
Pr coordonator
Pr. Aurelian Poptean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5